O femeie s-a SINUCIS ASISTAT dintr-un motiv HALUCINANT: Nu s-a putut adapta la era digitală

O fostă profesoară din Marea Britanie, care a ajunsese la venerabila vârstă de 89 de ani, nu a mai avut răbdare să trăiască. Motivul ei pare a fi bizar, dar femeia părea a fi extrem de afectată de era digitală. Ea a mers la o clinică din Elveţia pentru sinucidere asistată.

07 apr. 2014, 11:46

La 89 de ani, Anne, o fostă profesoară sdin Marea Britanie nu a mai avut răbdare cu viaţa pe care o mai avea de dus şi a hotărât să o curme.

Femeia, care nu a fost niciodată căsătorită şi nici nu a avut copii, i-a destăinuit unei nepoate că nu se poate adapta erei digitale, care îi transformă pe oameni în roboţi şi că mai degrabă moare, decât să încerce să se adapteze unei asemenea vieţi, pe care o găsea prea artificială şi dependentă de aparatura electronică, scrie mirror.co.uk.

Cel mai HALUCINANT MOTIV din lume: O italiancă de 85 de ani a fost EUTANASIATĂ pentru că era …NEFERICITĂ

„De ce foarte muţi oameni îşi petrec timpul stând la televizor sau în faţa unui computer? Nu am avut niciodată televizor. Oamenii se înstrăinează unii de ceilalţi pe zi ce trece. O să devenim cu toţii nişte roboţi. Nu mai există umanitate … Sunt silită să lupt contra curentului, dar nu pot să fac asta. Dacă nu poţi să te alături celorlalţi, păreseşte-i„, îi spunera deseori Anne nepoatei ei, Linda, în vârstă de 54 de ani.

Anne se mai plângea de hrana gata preparată care se găseşte în magazine, precum şi de poluare şi de populaţia numeroasă a globului, despre care spunea că vor sufoca într-o bună zi planeta.

Tot ce mă înconjoară e ascuţit ca lama cuţitului

„Parcă tot ce mă înconjoară este ascuţit ca lama cuţitului. Metodele vechi, tradiţionale, prin care se făcea totul nu mai există. Se spune: adaptează-te sau mori. La vârsta mea, eu nu mă mai pot adapta. Pentru mine, noile vremuri nu sunt vremurile în care să fi crescut şi să le fi înţeles”, a mai spus Anne.

ŞOCANT. Bărbat EUTANASIAT după o operaţie de schimbare de sex eşuată. „A murit împăcat”

Femeia jucase tenis până la 70 de ani, dar suferea în ultimul timp de inimă şi de plămâni, însă bolile ei nu ajunseseră în stadiu grav. Stătuse o singură dată în viaţa ei în spital, fiind internată 11 zile.Se temea însă că va ajunge în spital sau la un azil de bătrâni.

Anne i-a destăinuit nepoatei ei că ar vrea să îşi ia zilele, dar nu singură, ci la o clinică de eutanasiere. În cererea pe care i-a adresat-o uneia dintre clinicile Dignitas, din Elveţia, în apropiere de Zurich, Anne scria: „Rutina zilnică de a hrăni păsările din grădină este o bucurie pentru mine. Dar, din păcate, nu mai am atâta energie şi putere, iar starea sănătăţii mele este în continuu declin. Viitorul nu mi se pare a fi de dorit. Am avut o viaţă plină, cu multe aventuri şi m-am bucurat de multă libertate”…

Moarte mai bună nu există

Linda i-a fost alături mătuşii sale, la clinica din Elveţia şi a ţinut-o de mână, aşa cum îşi dorise ea, până când amestecul letal de barbiturile pe care i l-au adminstrat medicii şi-a făcut efectul.

Deşi, la prima vedere, acest episod pare revoltător, Linda spune că „să mori în somn sau lângă persoana pe care o iubeşti sau în braţele cui va drag… Nu poate exista un sfârşit mai bun şi mai frumos al vieţii„.

Peste 200 de britanici au mers anul trecut în Elveţia, pentru sinucidere asistată, deoarece, legea britanică nu autorizează astfel de practici medicale, cel puţin deocamdată. Clinicile Dignitas au fost înfiinţate în anul 1998.