O profesoară acuzată că a bătut doi elevi, nu poate fi demisă din cauza unui viciu de procedură

O profesoară de la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Sfântu Gheorghe, acuzată că ar fi agresat fizic doi elevi, nu a putut fi sancţionată şi va rămâne în sistem din cauza unui viciu de procedură.

13 mai 2014, 15:26
O profesoară acuzată că a bătut doi elevi, nu poate fi demisă din cauza unui viciu de procedură

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Keresztely Irma, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că decizia de desfacere a contractului de muncă al profesoarei de fizică-chimie, luată de Consiliul de administraţie al liceului, nu a respectat procedura, prin urmare a fost anulată. Keresztely Irma a explicat că greşeala a constat în faptul că propunerea de sancţionare nu a venit din partea directorului unităţii sau a 2/3 dintre membrii Consiliului de administraţie, potrivit Agerpres.

Din cauza unui viciu de procedură a scăpat de sancţiune (…) Nici eu nu sunt de acord cu prezenţa unor astfel de cadre didactice în sistem, dar în acest caz nu s-a respectat procedura. Profesoara putea ataca şcoala în instanţă pe viciu de procedură (…) ne trezeam cu procese, cu cereri de despăgubire şi daune morale„, a spus Keresztely Irma.

CITEŞTE ŞI: O profesoară s-a culcat cu TREI elevi într-o singură noapte, doi dintre ei MINORI

Ea a menţionat că a recomandat conducerii şcolii să reia procedura, dar că aceasta a refuzat pe motiv că este foarte greoaie.

Keresztely Irma a precizat că cele două directoare ale Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, Luminiţa Costea şi Maria Băilă, au acceptat să revină asupra demisiilor înaintate luna trecută în semn de protest faţă de anularea deciziei de sancţionare a profesoarei.

„Am avut multe întâlniri cu directoarele liceului şi cu sprijinul Consiliului profesoral am reuşit să le convingem să-şi retragă demisiile (…) Argumentul meu a fost că atunci când îţi asumi o responsabilitate o duci până la capăt, nu arunci prosopul alb şi abandonezi când apare o problemă„, a afirmat Keresztely Irma, care a precizat că echipa managerială de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” este foarte bună.

Profesoara în cauză a fost acuzată că ar fi lovit doi elevi de gimnaziu. Primul incident s-ar fi petrecut în decembrie anul trecut, iar al doilea la câteva luni, fiind filmat de una dintre camerele de supraveghere aflate pe coridoarele şcolii.

Părinţii copiilor agresaţi au depus plângeri la Poliţie, iar, potrivit unor surse, profesoara va preda din toamnă la o şcoală din Bucureşti.

VEZI ŞI: Directoarea făcea sex în biroul şcolii cu paznicul şi adjunctul. Cum a fost PRINSĂ


loading...
Partenerii noștri