O profesoară cu aviz psihologic temporar şi un ciocan în geantă, acuzată că a lovit un elev

O profesoară de la şcoala din Bengeşti-Ciocadia, judeţul Gorj, este acuzată că a pălmuit un elev de clasa a cincea, aceasta fiind a doua agresiune a dascălului în ultimul an. Cadrul didactic a lucrat cu aviz psihologic temporar şi nu s-a prezentat pentru a obţine aviz definitiv.

RomaniaTV.net
30 ian. 2020, 20:58
O profesoară cu aviz psihologic temporar şi un ciocan în geantă, acuzată că a lovit un elev

Poliţia a deschis o anchetă după ce profesoara de limba română şi-a lovit un elev din clasa a cincea. Profesoara a fost concediată în anul 2018 pentru că umbla un ciocan în geantă, însă instanţa a decis că se poate întoarce la catedră.

„S-a întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă, în urma sesizării făcute de părinții elevului”, a declarat, corespondentului Mediafax, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

În luna octombrie a anului trecut, aceasta a fost acuzată că a lovit un elev cu telefonul mobil, în piept, iar părinţii copilului de 11 ani, elev în clasa a cincea, au sesizat Poliţia. La ultima testare psihologică, femeia a primit un aviz temporar care impunea o reevaluare, însă nu s-a mai prezentat.

„În data de 7 octombrie 2019 i-a fost emis un aviz temporar care impunea reevaluarea și, în baza acestui document medical, Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Bengești a luat o decizie, numai că, așa cum prevede legea, este confidențială. În acest moment, considerăm că situația este soluționată”, a precizat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

De asemenea, cadrul didactic a fost filmat de elevi în timp ce cânta la ore şi purta un ciocan în geantă. Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, profesoarei i-a fost suspendat contractul de muncă, joi, pentru că nu ar fi prezentat un document că este aptă din punct de vedere psihologic pentru a rămâne la catedră.