O profesoară de 24 de ani a fost găsită moartă în portbagajul unei maşini, la 10 zile după ce dispăruse în vacanţă în Mexic. Anchetatorii l-au arestat pe iubitul tinerei

O profesoară din Atlanta, care a călătorit în Mexic în vacanță luna trecută, a fost găsită moartă pe marginea drumului, în Guadalajara, la 10 zile după ce a fost văzută ultima dată.

13 nov. 2021, 13:55
O profesoară de 24 de ani a fost găsită moartă în portbagajul unei maşini, la 10 zile după ce dispăruse în vacanţă în Mexic. Anchetatorii l-au arestat pe iubitul tinerei

Cadavrul Alexandrei Morales, în vârstă de 24 de ani, care preda la școala elementară Benefield din Lawrenceville, Georgia, a fost descoperit pe 9 noiembrie în portbagajul unei mașini închiriate. Morales a fost văzută ultima dată pe 30 octombrie, când a mers la un concert al trupei Codiciado, fiind în vacanţă în Mexic.

Autoritățile mexicane l-au arestat ulterior pe iubitul ei, Fidel Barragan, în vârstă de 28 de ani, sub acuzația de dispariție cu consecinţe grave, dar oficialii locali nu au exclus chiar posibilitatea unei crime. Bărbatul a avut vineri prima înfăţişare în faţa unui tribunal din Mexic.

Vorbind în exclusivitate cu Telemundo Atlanta, unchiul lui Morales, Ostin Cuenca, a spus că arestarea lui Barragan este doar începutul și că alții ar fi putut juca un rol important în moartea ei. El a cerut autorităților din SUA să urmărească cazul nepoatei sale pentru a se asigura că se face dreptate. Omul a mai adăugat că, după ce tânăra a participat la concert pe 30 octombrie, familia ei a încercat să o sune, dar telefonul era închis. A fost dată oficial ca dispărută de membrii familiei pe 5 noiembrie.

Tatăl lui Morales și unul dintre frații ei au călătorit în Mexic pentru a-i transporta trupul înapoi în SUA pentru înmormântare, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi: Pilotul care a zburat luna trecută în spaţiu alături de căpitanul Kirk din „Star Trek” a murit într-un accident de avion

Directorul școlii elementare Benefield, Shonda Gipson-Stevens, a declarat pentru Atlanta Journal-Constitution că Morales și-a luat concediu în octombrie, dar nu s-a mai întors în sala de clasă săptămâna trecută, așa cum era planificat: ”Știm că această pierdere îi afectează pe mulți din comunitatea noastră și dorim să ne sprijinim elevii și membrii personalului în această perioadă dificilă. Consilierii noștri sunt aici pentru a asculta, pentru a vorbi, pentru a ajuta cu întrebările și pentru a ajuta cu emoțiile care însoțesc acest tip de pierdere”.

Una dintre surorile lui Morales a lansat o campanie de strângere de fonduri pe GoFundMe pentru a-și ajuta familia cu cheltuielile. ”Alexa era adorată de părinții ei și iubită de cei doi frați ai săi”, a scris Gabriela Rojas în descriere. ”Avea o pasiune pentru aventură și călătoria în jurul lumii era bucuria ei. Ea a fost cea mai grijulie profesoară pentru toți elevii ei de clasa întâi, le va lipsi foarte mult”.

Citeşte şi: Inventatorii vaccinului Pizer/BioNTech pregătesc o nouă revoluţie în medicină: „Avem 15 vaccinuri împotriva cancerului”