O profesoară din Albania a fost arestată pentru că a elogiat Statul Islamic

O profesoară de la o școală coranică din orașul Shkodra, situat în nordul Albaniei, a fost arestată joi pentru că a adus elogii grupării Statul Islamic (SI), a anunțat un purtător de cuvânt al poliției albaneze, Ardi Bide.

RomaniaTV.net
19 ian. 2017, 19:25
O profesoară din Albania a fost arestată pentru că a elogiat Statul Islamic

Într-un reportaj de investigație al canalului de televiziune Klan, filmat cu camera ascunsă și difuzat miercuri, poate fi auzită profesoara Emine Alushi (39 de ani) care le explică elevilor că ‘oamenii Statului Islamic sunt buni și protejează musulmanii din Siria, Palestina sau Egipt’, dar ‘statul (albanez) vrea să îi combată’. De asemenea, profesoara a apreciat că fostul șef al organizației Al-Qaida, Osama Bin Laden, a fost un ‘lider bun’.

Ea le-a cerut elevilor să nu creadă ceea ce scrie presa despre SI. Elevii cărora s-a adresat Alushi aveau în jurul vârstei de 16 ani.

Data realizării filmării nu a fost precizată, dar la solicitarea AFP directorul școlii coranice respective a precizat că profesoara a lucrat ca suplinitoare în 2015 și că în prezent nu mai face parte din personalul instituției de învățământ.

În Albania, domeniul învățământului este împărțit între sectorul public laic și sectorul religios (ortodox, catolic sau musulman) și plasat sub controlul comun al Ministerului Educației și al autorităților religioase.

În luna noiembrie a anului trecut, forțele de ordine au dejucat un atentat care viza meciul de fotbal dintre selecționatele Albaniei și Israelului. Până în prezent, 120 de cetățeni albanezi au plecat în Irak și Siria pentru a lupta alături de jihadiști. Dintre ei, 15 au murit în lupte