O profesoară din Drobeta-Turnu Severin, singurul dascăl din România care ar putea primi Premiul Nobel pentru Educaţie

O profesoară din Drobeta-Turnu Severin este singurul dascăl din România care ar putea fi desemnată cel mai prestigios profesor din lume. Aceasta a ajuns în primii 50 de finalişti ai concursului ,,Global Teacher Prize", după ce s-a înscris online. În competiţie au intrat mii de profesori din peste 120 de ţări. 

11 dec. 2015, 18:52
O profesoară din Drobeta-Turnu Severin, singurul dascăl din România care ar putea primi Premiul Nobel pentru Educaţie

Manuela Prajea este profesoară de matematică la Colegiul Traian din Drobeta-Turnu Severin şi lucrează în învăţământ de 25 de ani, timp în care a obţinut zeci de premii atât în ţară cât şi în străinătate.

În urmă cu patru luni, profesoara s-a înscris online la concursul ,,Global Teacher Prize”, supranumit şi „Premiul Nobel pentru Educaţie”.

„Am depus aplicația, o aplicație prin care trebuia să îmi demonstrez activitatea didactică, excelenţa de-a lungul timpului”, spune profesoara de matematică, Manuela Prajea.

În 2013 a primit titlul de „Profesorul anului” din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, pentru merite excepţionale în pregătirea elevilor la matematică şi pentru „Contribuţia adusă la dezvoltarea activităţilor matematice”, potrivit digi24.ro.

„Am 64 de premii internaționale, 133 de premii naționale și 420 de premii”, spune doamna profesoară.

Atât colegii cât şi elevii profesoarei de matematică sunt bucuroşi de participarea la concursul mondial şi speră ca aceasta să câştige.

„Se bucură de aprecierea copiilor și este foarte important”, spune Luisa Civitu, profesoară de limba franceză.

„Este o distincție recunoscută la nivel mondial care îi aduce cinste și chiar mă bucur foarte mult”, spune o elevă.

Concursul este organizat de o fundaţie din Emiratele Arabe. Câştigătorul, care va fi anunţat în martie, va primi un premiu în valoare de un milion de dolari.

Citeşte şi Vasile Dîncu a primit titlul de Profesor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai: „M-am născut a doua oară, aici”