O profesoară din Iaşi care a corectat lucrări la Evaluarea Naţională are CORONAVIRUS. Cel puţin 20 de oameni au intrat în contact cu ea

O profesoară din Iaşi care a participat la corectarea lucrărilor la Evaluarea Naţională a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Femeia a intrat în contact cu cel puţin alte 20 de cadre didactice. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a demarat o anchetă epidemiologică în acest caz.

RomaniaTV.net
21 iun. 2020, 11:34
O profesoară din Iaşi care a corectat lucrări la Evaluarea Naţională are CORONAVIRUS. Cel puţin 20 de oameni au intrat în contact cu ea

Profesoara a fost confirmată cu COVID-19 la sfârşitul acestei săptămâni, după ce a participat la corectarea lucrărilor pentru Evaluarea Naţională.

Femeia este deja internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

„Este o situaţie deosebit de gravă, deoarece persoana respectivă a intrat în contact cu aproximativ 20-30 cadre didactice care au participat la corectarea lucrărilor la proba Limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională. Aşteptăm să vedem dacă vom avea alte cazuri de infectare cu COVID-19 printre contacţii doamnei respective. Fiind corector, nu a intrat în contact cu elevii, ci cu foarte mulţi profesori”, a declarat presei Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi, conform Mediafax.

Laviniu Lăcustă susţine că situaţiile în care elevi şi profesori sunt infectaţi sunt cauzate şi de redeschiderea şcolilor.

„Considerăm că este o recrudescenţă şi pe fondul deschiderilor unităţilor şcolare. Rămâne să vedem în următoarea perioadă care vor fi consecinţele. Dacă lucrurile decurg în acest ritm mi-e teamă ca nu cumva preşedintele României să recurgă la reinstituirea măsurii stării de urgenţă”, a precizat Laviniu Lăcustă, conform sursei citate.

BILANŢ CORONAVIRUS 21 IUNIE 2020. Situaţia rămâne gravă, alte 315 cazuri noi în 24 de ore. 12 persoane au murit