O profesoară din Oradea, cercetată penal pentru instigarea la nepurtarea măştii de protecţie

O profesoară de engleză de la Școala Gimnazială ”Dacia” Oradea și la școala din Bulz, este cercetată penal, pentru că n-a purtat masca de protecție în timpul orelor. De asemenea, cadrul didactic a instigat și alți profesori și părinți să ignore regulile privind purtarea acesteia, conform ebihoreanul.ro.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 12:11
O profesoară din Oradea, cercetată penal pentru instigarea la nepurtarea măştii de protecţie

„De la începutul anului şcolar, respectiv din data de 1 septembrie 2020, doamna profesoară X, titulară la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bulz şi cu completarea normei didactice la Şcoala Gimnazială Dacia Oradea, nu a purtat mască de protecţie impusă în contextul actual al riscului de infecţie cu virusul Sars-Cov-2, fiindu-i atrasă atenţia în repetate rânduri cu privire la acest aspect, însă aceasta nu s-a conformat”, se arată într-un comunicat transmis marţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

„De asemenea, numita X a instigat şi alte cadre didactice şi părinţi de a nu purta mască sau de a lăsa copiii fără mască la orele de limba engleză”, au mai transmis procurorii.

Profesoara este cercetată pentru trei infracțiuni prevăzute de Codul Penal, zădărnicirea combaterii bolilor, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, dar și abuz în serviciu.

IŞJ Bihor a reclamat-o pe profesoară procurorilor încă din luna septembrie, însă abia acum Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a dechis dosarul penal. 

Conform ebihoreanul.ro, femeia a participat și la protestele împotriva purtării măștilor de protecție din Oradea și și-a trimis proprii copii fără mască de protecție la școală.