Profa proxenetă din Târgovişte, arestată pentru TRAFIC CU MINORE

Profesoara de liceu din Târgovişte a fost arestată alături de alte şase persoane acuzate de trafic de minore. În total şapte membri ai unei grupări care racola minore cu vârste în 14 si 17 ani, pe care le obligau să se prostitueze, au fost arestaţi preventiv.

RomaniaTV.net
27 apr. 2012, 06:53
Profa proxenetă din Târgovişte, arestată pentru TRAFIC CU MINORE

Între suspecţi, alături de profesoară se află şi un tânar stabilit în Spania, pe numele caruia a fost emis mandat în lipsă.

Potrivit anchetatorilor, procurorii au descins la locuinţa unui membru al grupării formate din şapte persoane, unde au găsit şapte minore cu vârste între 14 si 17 ani, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că fetele erau drogate şi obligate să se prostitueze. Surse locale au afirmat că reţeaua de proxeneţi este formată din 12 membri, dar numai şapte au fost arestaţi până acum.

Conform anchetatorilor, între suspecţi se află şi o profesoară de franceza şi română de la Grupul Şcolar de Transporturi Auto din Târgovişte, care împreună cu concubinul său găseau clienţi pentru fete, tariful fiind de 50-100 de lei pentru un raport sexual, acesta având loc de cele mai multe ori la domiciliul doritorilor sau în maşină. Tot din surse locale s-a aflat că la serviciile minorelor apelau şi avocaţi, funcţionari publici sau cetăţeni turci.

Cadrul didactic ar fi încercat să racoleze fete şi din rândul elevelor, iar acuzaţiile care li se aduc celor şapte persoane sunt constituire de grup infracţional organizat, trafic de minori în formă calificată şi trafic de droguri de risc.

„Ca mod de lucru, tinerele erau racolate, erau forţate la un moment dat să consume droguri, pâna când li se crea o dependenţă, obţinându-se un control suplimentar asupra lor, pentru a fi forţate să practice prostituţia”, a declarat procurorul Mihai Mihailă de la DIICOT Dâmboviţa.

Liderul grupării era Daniel Bucur, din Răzvad, stabilit în Castellon, unde deţine un club de noapte. Fetele erau racolate şi ţinute în vila acestuia din Răzvad. Pentru cele care opuneau rezistenţă, traficanţii recurgeau la droguri, în special marijuana.

Conform surselor citate, fetele erau racolate din familii dezorganizate, cu posibilităţi financiare reduse, fiind trecute graniţa în mod fraudulos.

Judecătorii au emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor şapte persoane, inclusiv pentru profesoara, două dintre mandate, pentru şeful grupării, Daniel Bucur, şi un alt bărbat, fiind emise mandate de arestare în lipsă.

„Măsura arestării dispusă de către magistraţi a fost atacată cu recurs. Sunt presupuneri despre fapte comise, nu am văzut dovezile”, a declarat avocatul inculpaţilor, Ion Stoichiţă.