O rachetă trasă din Siria a rănit cinci persoane din Turcia

Cinci civili turci au fost răniţi după ce o rachetă aparent trasă din Siria a lovit o casă, au anunţat marţi autorităţile, precizând că armata turcă a rispostat cu tiruri de artilerie.

RomaniaTV.net
23 iul. 2019, 10:00
O rachetă trasă din Siria a rănit cinci persoane din Turcia

”Ca reacţie la tiruri de rachetă care au rănit cinci dintre concetăţenii noştri (…), noi am ripostat cu armamentul nostru greu desfăşurat de-a lungul frontierei”, a anunţat marţi, într-un comunicat, Ministerul turc al Apărării.

Potrivit autorităţilor locale, o salvă de rachete ”aparent trase din Siria” a căzut luni seara în districtul turc Ceylanpinar, la frontiera cu Siria.

Unul dintre proiectile a lovit o casă şi a rănit uşor cinci persoane.

Autorităţile turce nu au desemnat suspecţi, însă Ankara a acuzat, în mai multe rânduri, în trecut, miliţia kurdă Unităţile Protecţiei Poporului (YPG) că a tras rachete asupra unor oraşe turce de frontieră.

Tirurile de rachetă de luni seara intervin în contextul în care şeful Comandamentului Central american (CENCTOM), însărcinat cu operaţiuni în Orientul Mijlociu, generalul Kenneth McKenzie, a efectuat în aceeaşi zi o vizită în zone aflate sub controlul kurzilor în Siria.

În perioada 2016-2018, Turcia a purtat două ofensive vizând teritorii aflate sub controlul YPG.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan ameninţă cu regularitate să lanseze noi operaţiuni contra acestei miliţii kurde, pe care Ankara o cataloghează drept o ”grupare terroistă”.


loading...
Partenerii noștri