O reclamă despre moldoveni a stârnit controverse: „O mitocănie! De când suntem noi așa panseluțe?”

O reclamă din Timişoara despre moldoveni a stârnit controverse pe reţelele de socializare. Reacţiile sunt pro şi contra, cele mai multe critică această iniţiativă a companiei din Banat. Alţii au găsit însă reclama îndrăzneaţă şi amuzantă, ba chiar au lăudat-o.

18 aug. 2021, 15:46
O reclamă despre moldoveni a stârnit controverse: „O mitocănie! De când suntem noi așa panseluțe?”
O reclamă despre moldoveni a stârnit controverse

O reclamă despre moldoveni a stârnit controverse. „Diversitatea înseamnă să lucrăm cu cele mai exotice persoane. Moldovenii, de exemplu”, scrie într-un afiş de recrutare al Vitesco Technologies, scrie Ziarul de Iași.

Reacțiile au fost imediate, iar majoritatea sunt critice. „Firmă ce promovează mobilitatea dar are şi idei fixe. Și simple, ca si mințucile lor. Hai cu inteligența artificială odată, să scăpm de prostiș. Azi îl vom întreba pe managerul lor general dacă a fost de acord cu textul acestui anunt”, a scris pe Facebook Dan Radu, fondator al asociaţiei „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”.  „O mitocănie”, l-a completat istoricul ieşean Dorin Dobrincu.

Citeşte şi: Iulian Bulai intervine în scandalul noilor cărţi de identitate. Deputatul USR spune că moldovenii sunt discriminaţi

O reclamă despre moldoveni a stârnit controverse

Alţii însă au privit partea amuzantă şi chiar au lăudat iniţiativa. „De când suntem noi moldovenii așa panseluțe (era să zic snowflakes)? Ne-am luat după americani și ne irosim timpul fiind ofensati de niște banalități (de altfel cea mai bună reclamă de recrutare din ultimii ani?)”, a reacţionat antreprenorul ieşean Marius Ursache.

În cele din urmă, responsabila din compania timișoreană a ieșit cu câteva precizări. Alina Bratu spune că e moldoveancă şi mândră de originea ei, iar reclama este diferită în funcţie de locul din țară în care este promovată. Spre exemplu, în Iaşi, „exoticii” ar fi oltenii şi ardelenii. “Umorul e apanajul oamenilor inteligenți”, mai spune ea.