O replică a monumentului Stonehenge, creată în Irlanda FOTO

Publicat: Joi, 01 Decembrie 2011 08:59 // Actualizat: Joi, 01 Decembrie 2011 08:59 // Sursa: RTV.net

Un bărbat a construit o replică a celebrului Stonehenge şi a stârnit nenumărate controverse cu gestul său.

Foto: Michael McLaughlin

Joe McNamara, în vârstă de 42 de ani, a construit o replică a monumentului Stonehenge pe insula Achill din Irlanda, scrie dailymail.co.uk.

Construcţia, înaltă de 4,5 metri, are 30 de metri în diametru şi o circumferinţă de aproape 100 de metri şi este alcătuită din 39 de pietre.

Joe McNamara nu are însă autorizaţie pentru monumentul său, aşa că bărbatul va trebui să se prezinte în faţa unui tribunal pentru a răspunde pentru construcţie.

Se crede că planificarea construcţiei a durat mai mult de şase luni, însă monumentul a fost ridicat în doar o săptămână. Nu se cunoaşte încă scopul pentru care bărbatul a construit replica monumentului.

Adevăratul monument Stonehenge se crede că a fost construit iniţial ca cimitir, însă cercurile adiţionale şi pietrele aşezate în picioare par să aibă semnificaţii pentru astronomie. Ansamblul Stonehenge este format din patru cercuri concentrice construite din pietre. Cercul exterior, de 33 m în diametru, este construit din 30 de blocuri imense de gresie, aşezate vertical; astăzi doar 17 dintre aceste blocuri mai sunt în picioare. Deasupra acestor blocuri de piatră au fost aşezate praguri. În interiorul acestui lanţ exterior se află un alt cerc de blocuri mai mic din piatră vânătă. Acestea împrejmuiesc un aranjament în formă de potcoavă, construit tot din piatră vânătă, în interiorul căreia se află o placă din gresie mecacee, denumită Piatra de Altar. Toată construcţia este înconjurată de un lanţ circular care măsoară 104 m în diametru.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
construcţie Irlanda monument replică Stonehenge
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8419
RON
02 Jun
noapte 7 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H