O reţea de conturi de Facebook din România a fost închisă pentru că se ocupa de promovarea lui Donald Trump

O reţea de circa 120 de conturi de Facebook din România, care se ocupau de promovarea lui Donald Trump, a fost închisă joi seara, potrivit unui raport al companiei americane.

RomaniaTV.net
06 aug. 2020, 18:29
O reţea de conturi de Facebook din România a fost închisă pentru că se ocupa de promovarea lui Donald Trump

Conform anunțului făcut de Facebook, conturile, care funcţionau în România, îl promovau pe Donald Trump în vederea realegerii lui. Potrivit raportului publicate de Facebook, au fost înhise 35 de conturi de Facebook, 3 pagini și 88 de conturi de Instagram.

„Activitatea avea originea în România și se concentra pe SUA. Am descoperit această rețea în contextul investigației noastre privind comportamentul suspect, coordonat și neautentic de dinaintea alegerilor din 2020 în Statele Unite”, se precizează în raport.

Citeşte şi: Donald Trump a fost din nou cenzurat de Facebook şi Twitter pentru afirmaţii false referitoare la COVID 19

Facebook a mai precizat că persoanele din spatele acestor conturi se dădeau cetățeni americani și amplificau conținutul lor, iar unii dintre ei se ocupau de pagini ai susținătorilor președintelui Trump.

„Această rețea publica (conținut, n.red.) despre știrile și evenimentele din SUA, inclusiv despre alegerile care urmează în noiembrie, despre campania lui Trump și sprijinul care ar proveni pentru el din partea persoanelor afro-americane, despre ideologia conservatoare, convingeri creștine și Qanon (o organizație conspiraționistă de extremă-dreapta)”, se mai arată în raportul Facebook.

Citeşte şi: China ameninţă SUA în legătură cu interzicerea TikTok: „Nu deschideţi Cutia Pandorei”

În iulie, cele două platforme au dezactivat peste 1.000 de conturi identificate ca fiind „neautentice” în comportamentul lor, care vizau păcălirea publicului.