O reţea de spioni cibernetici ai CIA, destructurată de Iran. Agenţi americani, arestaţi în mai multe ţări

Iranul a anunţat luni că a destructurat o vastă reţea de spionaj cibernetic condusă de către Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA) şi a precizat că spioni americani au fost arestaţi în mai multe ţări în urma acestor dezvăluiri.

17 iun. 2019, 19:21
O reţea de spioni cibernetici ai CIA, destructurată de Iran. Agenţi americani, arestaţi în mai multe ţări

”O reţea de spionaj cibernetic dintre cele mai perfecţionate, care juca un rol important în operaţiuni CIA în diverse ţări, a fost descoperită în urmă cu ceva timp de către serviciile iraniene de informaţii şi a fost destructurată”, a anunţat secretarul Consiliului Suprem al Securităţii Naţionale iraniene Ali Shamkhani, informează news.ro.

”Noi am împărtăşit informaţia (…) cu aliaţii noştri, ceea ce condus la identificarea şi arestarea unor agenţi CIA”, a subliniat Ali Shamkhani, citat de de radioteleviziunea iraniană Irib.

El nu a precizat numărul agenţilor arestaţi şi nici în ce ţări au fost operate arestări.

Tensiunile au crescut în ultimele zie între Statele Unite şi Iran, în urma atacurilor care au vizat două petroliere la Marea Oman, imputate de către Washington Teheranului.

Armata iraniană a dezminţit luni că se află la originea acestor atacuri şi a subliniat că, dacă ar decide să blocheze Strâmtoarea Ormuz ar face acest lucru în mod deschis.