O reţea internaţională de romi scoate ZECI DE MII DE EURO de pe urma copiilor care fură şi cerşesc

Sute de copii romi din ţara noastră sunt trimişi cu forţa în Occident, ca să fure sau să cerşească. Ei sunt exploataţi de o reţea internaţională, care câştigă zeci de mii de euro pe lună de pe urma lor.

RomaniaTV.net
25 sept. 2012, 07:00
O reţea internaţională de romi scoate ZECI DE MII DE EURO de pe urma copiilor care fură şi cerşesc

Informaţiile şocante au fost dezvăluite în timpul unui proces în Franţa, după ce capii reţelei au fost arestaţi acolo. Jurnaliştii de la Le Figaro au stat de vorbă cu procurorii şi au aflat toate detaliile.

Cei doi conducători ai reţelei arestaţi sunt Remus Stoian şi Constantin Paloş, doi romi din ţara noastră în vârstă de 40 de ani. Potrivit ziarului Le Figaro, ei aveau în subordine o reţea de aproximativ 200 de copii pe care îi obligau să fure şi să cerşescă.

Copiii au fost recrutaţi din România, apoi trimişi în Franţa. Uneori, ei erau mutaţi dintr-o ţară în alta, pentru a fi mai greu de urmărit şi de prins. Fiecare dintre ei câştiga câte 2000 de euro pe lună. Banii ajungeau în mâinile traficanţilor, care îşi cumpărau case în România.

Cei doi capi ai reţelei au fost condamnaţi la 5 ani de închisoare, dar au făcut recurs. Şi procurorii au contestat sentinţa, pe motiv că e prea blândă. Ancheta este încă în desfăşurarea, deoarece reţeaua nu a fost distrusă complet.

Şi autorităţile din Germania spun că se confruntă de câţiva ani cu un aflux de romi din România şi Bulgaria. Potrivit Deutche Welle, din 2007 şi până acum, 5000 de romi s-au instalat la Duisburg, în nordul ţării. Acolo, trăiesc la marginea societăţii, în condiţii greu de imaginat, deoarece nu au drept de muncă în Occident, iar localnicii îi privesc cu suspiciune.