O reţetă cu scris indescifrabil eliberată de un medic român face înconjurul internetului. Nici măcar colegii lui n-au reuşit să dezlege misterul tratamentului de pe prescripţie

Că majoritatea medicilor au un scris indescifrabil nu mai este o noutate pentru nimeni. La fel cum nu mai surprinde pe nimeni faptul că farmaciştii au abilitatea de a descifra până şi cel mai ilizibil scris. Totuşi, există şi cazuri excepţionale în care ceea ce scrie medicul în reţetă sau în raportul medical rămâne un mister pentru toată lumea.

10 iun. 2022, 09:12
O reţetă cu scris indescifrabil eliberată de un medic român face înconjurul internetului. Nici măcar colegii lui n-au reuşit să dezlege misterul tratamentului de pe prescripţie

Ştim că medicii scriu urât, totuşi cazurile în care absolut nimeni nu înţelege ce a scris sunt destul de rare. Cu toate astea, un pacient din Satu Mare s-a confruntat, zilele trecute, cu o astfel de situaţie.

O reţetă cu scris indescifrabil face furori pe internet

Medicul curant i-a dat o rețetă care a rămas un mister până în ziua de azi. Nu doar că farmaciștii nu au înțeles nimic din ce scria în această reţetă, dar chiar colegii medicului au reuşit performanţa de a nu înţelege nimic, notează portalsm.ro

Rețeta indescifrabilă a ajuns, în scurt timp, virală, iar reacţiile internauţilor au fost care de care mai savuroase.

A învățat să scrie, noi trebuie să învățăm să citim„, spune cineva.

Cred că a vrut să-l trimită la mare„, mai spune cineva.

I-a dat concediu de 2 ori pe an câte 6 luni„, glumeşte un alt internaut.

În opinia mea, ăsta era un fel de rezultat EKG„, a mai completat cineva.

Citeste si EXCLUSIV | Imaginea medicilor Alexandru Rafila, Monica Pop şi Ion Alexie, folosită fraudulos pentru vânzarea unor medicamente pe Internet. „Sunt nişte înşelătorii ordinare”

reţetă cu scris indescifrabil

Motivul pentru care medicii scriu urât

Trebuie să ştim, însă, că nu doar medicii români au scrisul indescifrabil, aceasta este o „problemă” mondială. Dar problema cu adevărat gravă este că, uneori, din cauza scrisului ilizibil, farmaciştii dau tratamente greşite. Conform FactsWT.com, un raport oficial al Institutului de Medicină din Statele Unite ale Americii, peste 7.000 de pacienţi mor anual din cauza tratamentelor greşite, administrate pe baza reţetelor scrise indescifrabil.

Dacă ar fi să căutăm explicaţii pentru scrisul urât al doctorilor le-am găsi uşor:

  • În timpul facultății, viitorii medici au un volum extrem de mare de informaţii de notat, ceea ce are drept consecinţă deformarea scrisului;
  • Întrucât sunt aglomerați și au mulți pacienți, medicii scriu repede și astfel câștigă timp;
  • În multe dintre cazuri, medicii îşi notează ce discută cu pacienţii, ce descoperă în consultaţii, în analize, dar și diferite observaţii. Adică scriu extrem de mult, într-un timp scurt.

Cercetătorii sunt de părere că oamenii deștepți au tendința de a scrie urât. Dacă scriu urât, înseamn că aceștia gândesc mai repede decât pot scrie mâinile lor. Practic, creierul funcţionează mult mai repede.

Citeste si Alerta medicală în România: boala care afectează tot mai mulţi copii. Care sunt simptomele