O reţetă de biscuiţi, secretul relației speciale dintre SUA și Marea Britanie

Nu te-ai fi gândit niciodată că o banală reţetă este secretul relaţiei speciale dintre SUA şi Marea Britanie. Regina Elisabeta a II-a i-a trimis preşedintelui Dwight Elisenhower reţeta sa delicioasă de biscuiţi.

17 sept. 2022, 18:51
O reţetă de biscuiţi, secretul relației speciale dintre SUA și Marea Britanie

O reţetă de biscuiţi, secretul relației speciale dintre SUA și Marea Britanie. În ianuarie 1960, o scrisoare a sosit la Casa Albă, în Washington, scrisă cu mâna de Regina Elisabeta a II-a. Era pentru președintele Dwight Eisenhower și conținea reţeta de biscuiţi a Reginei, scrie Sky News.

O reţetă de biscuiţi, secretul relației speciale dintre SUA și Marea Britanie. Srisoarea Reginei Elisabeta a II-a trimisă preşedintelui Elisenhower în 1960

Citeşte şi David Beckham a stat 12 ore la coadă ca să-şi ia adio de la Regina Elisabeta a II-a. Imagini cu superstarul la Westminster Hall VIDEO

„Stimate domnule președinte, văzând o fotografie cu dumneavoastră în ziarul de astăzi în fața unui grătar în care frigeți prepelițe, mi-am amintit că nu v-am trimis niciodată rețeta de drop scones (biscuiți – n.r.), pe care vi i-am oferit la Balmoral. Acum, mă grăbesc să o fac și sper că le veți găsi de succes.

În general, pun mai puțină făină și lapte, dar folosesc celelalte ingrediente așa cum sunt indicate.

Am încercat, de asemenea, să folosesc sirop de trestie de zahăr sau melasă în loc de zahăr și cred că și asta poate fi foarte bun. Cred că amestecul trebuie bătut foarte mult în timpul preparării și nu ar trebui să stea prea mult timp înainte de a fi gătit”, i-a scris Regina Elisabeta a II-a, președintelui SUA, Dwight Eisenhower, la 1 ianuarie 1960.

Scrisoarea era scrisă de mână, informală,aceasta fiind un indiciu al unei relații apropiate și, poate, un indiciu a ceea ce avea să devină o „relație specială” de durată între Marea Britanie și America.

De-a lungul timpului, Elisabeta i-a întâlnit pe toți președinții americani de la Eisenhower încoace, cu excepția unuia singur, dar el a fost cel cu care a avut cea mai strânsă legătură.

Ea era prințesa din timpul războiului, iar Eisenhower era generalul din timpul războiului, comandantul suprem aliat în Europa, care a supravegheat Operațiunile Torch în Africa de Nord și Operațiunea Overlord (Ziua Z) în nordul Franței.

S-au întâlnit și au format o legătură în timpul războiului și după război la Londra și la Balmoral.

„Este foarte emoționant pentru că cel de-al Doilea Război Mondial a fost unul dintre acele conflicte care i-a legat cu adevărat pe oameni.

Vorbești despre comandantul suprem al aliaților și despre familia regală care a jucat cu adevărat un rol extraordinar în inspirația Marii Britanii și a lumii în această perioadă cu adevărat foarte periculoasă.

Aici începe relația specială, dar în același timp serioasă”, a spus nepoata președintelui, Susan Eisenhower, pentru corespondentul Sky News în SUA.

Prima doamnă a insistat ca cuplul regal să rămână chiar la Casa Albă. Demnitarii străini stau de obicei în Blair House, aflată în apropiere.

„Bunicii mei au insistat ca ea să fie tratată ca un oaspete al familiei, iar ea a stat într-o cameră care era adesea folosită de oaspeții din afara orașului. Dar bunica mea a botezat-o prompt Dormitorul Reginei și a adus-o într-o categorie specială, într-adevăr, în care doar cei mai importanți oaspeți pentru președinte și prima doamnă aveau permisiunea să stea în ea”, își amintește nepoata lui Eisenhower.

Relația specială, citată atât de des, a crescut de aici s-a dezvoltat de-a lungul președințiilor americane. Regina, și nu politicienii, a fost cea care a ancorat prietenia transatlantică. Politicienii au venit și au plecat. Ea a fost constantă.

Citeşte şi Regina Elisabeta, glumă genială povestită de cel care a păzit-o timp de zeci de ani: „De 80 de ani stau aici şi n-am văzut-o pe regină” VIDEO