O rocă de pe Marte, denumită de NASA în onoarea trupei The Rolling Stones

Publicat: Vineri, 23 August 2019 19:48 // Actualizat: Vineri, 23 August 2019 19:48 // Sursa: romaniatv.net

Oamenii de ştiinţă de la NASA au denumit o rocă de pe planeta Marte în onoarea trupei britanice The Rolling Stones, informează vineri site-ul contactmusic.com. 

Foto: nasa.gov

Cercetătorii care lucrează pentru agenţia spaţială americană au avut această idee pentru a aduce un omagiu legendarei formaţii rock, după ce modulul InSight a deplasat o rocă de mărimea unei mingi de golf în momentul în care s-a plasat cu succes pe suprafaţa "Planetei Roşii" în noiembrie 2018, făcând-o să se rostogolească pe o distanţă de aproximativ un metru.

"Aceasta este cea mai mare distanţă pe care s-a rostogolit o rocă - văzută de NASA - în momentul asolizării unui vehicul spaţial trimis de oameni pe o altă planetă", au transmis reprezentanţii NASA.

Membrii trupei britanice - Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood - au mulţumit experţilor de la NASA pentru onoarea ce le-a fost făcută. "Este o piatră de hotar în istoria noastră îndelungată şi plină de evenimente. Adresăm mulţumiri speciale tuturor cercetătorilor de la NASA pentru această iniţiativă", au declarat rockerii britanici.

Ideea numirii unei roci marţiene în onoarea trupei The Rolling Stones a fost anunţată cu puţin timp înainte ca renumita formaţie să susţină joi seară un concert pe Rose Bowl din Pasadena, un stadion aflat la mică distanţă de Jet Propulsion Laboratory, un centru de cercetări ştiinţifice deţinut de NASA în statul american California.

Numele rocii marţiene - "Rolling Stones Rock" - este informal, însă el va fi totuşi adăugat pe hărţile de lucru folosite de NASA pentru a cartografia planeta Marte, a precizat Lori Glaze, directorul departamentului de Ştiinţe Planetare din cadrul agenţiei spaţiale americane.

De asemenea, NASA a distribuit pe contul ei de Twitter un videoclip animat ce prezenta momentul plasării sondei InSight pe suprafaţa marţiană, pe un fundal sonor asigurat de "It's Only Rock 'N' Roll (But I Like It)", un cântec celebru din repertoriul trupei britanice. 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Marte misiune Marte NASA The Rolling Stones
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 aug 21:07
Răspunde | Votează email 0 email
NEAGU MIRCEA
EXTRAORDINAR ! PE PLANETA MARTE ESTE GRAVITATIA MAI MICA DECAT PE TERRA ! URMELE LASATE DE PIATRA ARE GOLURI , DIN LOC IN LOC , UNDE NU A ATINS PLANETA MARTE .
1
EUR
4.8423
RON
14 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H