O româncă a fost arestată pentru că fura din buzunare la înmormântarea lui Berlusconi, iar o alta a plecat cu bijuterii de jumătate de milion de euro unui fost fotbalist al lui Arsenal

În timpul funeraliilor lui Silvio Berlusconi, care au avut loc în Piazza Duomo din Milano, a avut loc o tentativă de tâlhărie în care ar fi fost implicată o româncă, atrăgând atenția mai multor polițiști prezenți în zonă.

14 iun. 2023, 23:36
O româncă a fost arestată pentru că fura din buzunare la înmormântarea lui Berlusconi, iar o alta a plecat cu bijuterii de jumătate de milion de euro unui fost fotbalist al lui Arsenal

O tânără româncă în vârstă de 21 de ani a fost arestată de poliție pentru furt din buzunare în timpul ceremoniei funerare a fostului premier, conform presei italiene. Dispozitivul de securitate instituit de Questore Giuseppe Petronzi pentru funeraliile lui Berlusconi a inclus și agenți ai brigăzii mobile de combatere a infracțiunilor de prădare.

La scurt timp după ora 15:00, în timpul ceremoniei funerare de la Duomo, polițiștii de la Secția a VI-a au observat o tânără care părea să urmărească cu atenție persoanele de pe Corso Vittorio Emanuele, iar apoi a intrat într-un fast-food din Galeria Fontana.

La etajul al doilea al restaurantului, ea s-a apropiat de un tânăr în vârstă de 18 ani și i-a arătat o bucată de hârtie pe care era scris ceva de neînțeles. Apoi, a pus hârtia pe masa care acoperea telefonul mobil al tânărului și a reușit să îl fure. Ofițerii de poliție au intervenit imediat, reușind să o oprească pe femeie și să îi returneze telefonul mobil victimei, potrivit siteului Stiridiaspora.

Femeia, în vârstă de 21 de ani, avea un istoric „cu numeroase condamnări anterioare pentru manipulare de bunuri furate, furt și nerespectarea ordinelor autorităților”. Ea era deja beneficiara unei expulzări din centrul orașului și avea interdicție de acces în acea zonă timp de un an, emisă de Questore din Milano cu 40 de zile în urmă. Ulterior, ea a fost arestată.

Această incidentă a tulburat atmosfera solemnă a funeraliilor și a demonstrat prezența vigilentă a poliției în cadrul dispozitivului de securitate. Chiar și în astfel de momente importante, autoritățile sunt angajate în menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel de acțiuni infracționale sunt tratate cu seriozitate și sunt sancționate conform legii pentru a asigura protecția cetățenilor și buna desfășurare a evenimentelor.

Citește și: Rechinul care l-a ucis pe tânărul de 24 de ani în Hurghada, același care a omorât-o pe Roxana Donisan, românca plecată în vacanță în Egipt

În aceeași zi, atacantul Benik Afobe (30 de ani), fotbalist trecut pe la echipe precum Arsenal, Wolves și Bournemouth, acuză că o femeie de naționalitate română a furat bijuterii în valoare de aproape 470.000 de euro din casa mamei lui.

Legitimat în prezent la Hatta Club în Emirate, englezul de origine congoleză a publicat pe contul de Instagram o fotografie cu pașaportul unei românce pe care o acuză că a furat bijuterii în valoare de aproape 470.000 de euro.

„Această femeie a furat bijuterii ale familiei mele în valoare de 400.000 de lire sterline din casa mamei mele din Elstree (n.r. – localitate din nordul Londrei), în timp ce făcea curățenie!! Dacă o cunoaște cineva, anunțați-mă de îndată!!”, a scris Afobe.

Ca dovadă, Afobe a publicat și un videoclip în care femeia părăsește în grabă locuința, cu o geantă pe umăr. De îndată ce iese din casă, aceasta sună pe cineva.

„Rușine de femeie. Poate fugi, dar nu se poate ascunde!”, a scris fotbalistul.

Conform pașaportului, femeia acuzată de furt are vârsta de 24 de ani.

Femeia în cauză ar fi „lovit” în aceeași zi și o altă casă, conform unei postări de pe Facebook. Un bărbat o acuză că „a furat în această dimineață bijuterii în valoare de 200.000 de lire sterline din casa mamei unui prieten apropiat. S-a întâmplat lângă Borehamwood”.

Citește și: JACKPOT la păcănele. Un român ghinionist a făcut țăndări 13 aparate dintr-o sală de jocuri de noroc: „Nu a picat speciala”