O româncă a găsit jobul IDEAL. Colindă prin lume şi este PLĂTITĂ pentru asta

Monica Lupsa este o tânără curajoasă din Bucureşti, care şi-a pus cei 24 de ani petrecuţi în România într-o valiză şi s-a mutat în Dubai. Nemulţumită de salariile mici din România, dornică să cunoască lumea şi să-şi facă noi prieteni, Monica s-a dus hotărâtă să meargă la o sesiune de recrutare organizată de compania aeriană Emirates. Şi a fost selectată din 2000 de candidate. În 2012, ea s-a mutat în Dubai şi ce a urmat de atunci a povestit într-un interviu pentru RTV.NET.

01 mai 2013, 05:59

Monica ne-a povestit ce a determinat-o să plece de lângă familie şi prieteni, ce experienţe inedite trăieşte în călătoria ei în jurul lumii, ce sentimente o încearcă adesea cu gândul la România şi cum decurge o zi din viaţa unei stewardese la Emirates, cea mai importantă companie aeriană din Orientul Mijlociu.

ROMÂNIATV.NET: Ce te-a determinat să aplici pentru postul de stewardesă la Emirates?

Monica Lupsa: Cred că principalul motiv pentru care am ales să aplic pentru acest job a fost curiozitatea. De abia terminasem masteratul, începusem o colaborare cu TVR-ul, unde însă era multă muncă şi bani puţini. Deşi marea mea pasiune a fost, şi probabil va rămâne, televiziunea, am simţit nevoia să fac o schimbare. Visul meu cel mai mare era să pot să văd lumea întreagă, aşa că am decis să aplic pentru postul de stewardesă la Emirates.

ROMÂNIATV.NET: Descrie pe scurt procesul de recrutare. Ce presupune şi cât de greu a fost?

M.L.: Pot spune că a fost un interviu foarte obositor, desfăşurat pe o perioadă de trei zile.  Primele două interviuri au fost cele de grup, unde la fiecare etapă mai eliminau câteva zeci de persoane. Interviul final a constat într-un test psihologic şi o discuţie de o oră pe baza acestui test. Din 2000 de candidaţi am ajuns la interviul final doar 40.

ROMÂNIATV.NET: Ce ai făcut în prima zi în Dubai?

M.L.: A fost foarte ciudat să mă trezesc într-o casă străină, într-un pat care nu era al meu, departe de viaţa mea, cu care mă obişnuisem 24 de ani. Ţin minte, însă, că eram foarte entuziasmată să mă duc să explorez Dubaiul. Acum mi-e ruşine să recunosc, dar primul loc în care am ajuns a fost Dubai Mall. Pierdută printre sutele de rafturi, timpul a trecut pe nesimţite şi mi-am dat seama că s-a făcut târziu doar în momentul în care magazinele au început să se închidă.

ROMÂNIATV.NET: De cine sau de ce anume îţi este cel mai dor?

M.L.: Deşi nu mă aşteptam, am reuşit să mă acomodez extrem de repede cu viaţa departe de România. Bineînţeles că întotdeauna îmi este dor de familie şi prietenii de acasă, dar ştiu că toţi mă aşteaptă cu drag. Recunosc că îmi lipseşte natura, verdeaţa, mirosul de iarbă proaspăt tăiată. Aici sunt nişte locuri minunate, avem parcuri, grădini, dar totul este artificial.

ROMÂNIATV.NET: Cum decurge o zi liberă din viaţa ta în Dubai?

M.L.: Rar se întâmplă să nu ies cu prietenii dacă sunt în Dubai. De multe ori petrecem întreaga zi la plajă sau la piscină. Seara se continuă cu cina şi culminează cu o ieşire în club. Dubaiul este raiul vieţii de noapte, indiferent de ziua săptămânii. Sunt foarte fericită să spun că nicio zi nu seamănă cu cea de dinainte.

ROMÂNIATV.NET: Cum ţi-a schimbat viaţa acest job?

M.L.: Nu numai că mi-a schimbat viaţa în totalitate, ci m-a schimbat pe mine, ca şi persoană. Am mult mai multă încredere în mine acum. Am început o viaţă nouă şi minunată. Faptul că întâlnesc sute de oameni în fiecare zi m-a făcut să fiu mai răbdătoare, mai înţelegătoare, acum mă gândesc de două ori înainte să spun ceva. Mă simt norocoasă că am şansa să colind lumea întreagă şi să fiu şi plătită pentru asta.

ROMÂNIATV.NET: Au existat momente în care ai regretat că ai plecat în Dubai, momente de slăbiciune în care să-ţi fi dorit să te întorci acasă?

M.L.: O singură dată am simţit că vreau să mă întorc acasă, la familie şi prieteni. Asta s-a întâmplat luna trecută, când am zburat extrem de mult, puţine zile libere, viaţă socială zero. Dar luna martie a trecut şi primăvara a venit cu forţe proaspete şi destinaţii frumoase, ştergând cu buretele toată oboseala şi tot stresul acumulat.

ROMÂNIATV.NET: Care este cea mai mare satisfacţie la jobul de stewardesa?

M.L.: Cea mai mare satisfacţie este faptul că pentru noi, stewardesele, distanţele nu există. Astăzi mâncăm o pizza în Veneţia, mâine ne plimbăm cu bicicleta în San Francisco şi peste o săptămână stăm la plajă în Thailanda. Şi nu, nu suntem în concediu, asta reprezintă meseria noastră.

ROMÂNIATV.NET: Te-ai gândit ce o să faci după ce te întorci acasă?

M.L.: M-am gândit de multe ori la asta şi probabil că mă voi întoarce în televiziune. Nu pot spune când sau cum, însă ştiu că viaţa mă va îndruma pe drumul cel mai bun, fie că este vorba de Dubai, România sau altă ţară. Momentan mă bucur de prezent şi de tot ce îmi oferă această frumoasă experienţă.

ROMÂNIATV.NET: Cel mai frumos moment pe care l-ai trăit în acest timp de când te afli în Dubai?

M.L.: Ştiu că este un clişeu dar trăiesc momente minunate în fiecare zi. De fiecare dată când  mă întâlnesc cu prieteni plecaţi prin toată lumea, mă simt fericită. Când îmi pot permite 4 concedii pe an în cele mai exotice şi îndepărtate destinaţii, mă simt fericită. Când realizez că am două locuri pe care le pot numi „acasă”, două vieţi atât de diferite şi în acelaşi timp atât de speciale, prieteni noi şi prieteni vechi, nu mă simt fericită, mă simt binecuvântată.

La finalul primului an petrecut în Dubai ca stewardesă la Emirates, Monica a tras linie şi a aşternut pe blogul personal toate realizările din anul trecut:

– am vizitat peste 15 ţări

– am câştigat cel puţin cinci prieteni buni

– am gustat delicatese culinare din toată lumea

– mi-am cumpărat o maşină

– am plecat în vacanţă în Rio de Janeiro

– mi-am revăzut prieteni răspândiţi pe tot globul

– am planificate alte 3 excursii pe acest an

Cei care au fost inspiraţi de povestea de viaţă a Monicăi şi sunt tentaţi să îi calce pe urme pot citi mai multe detalii despre interviul de recrutare, despre viaţa din Dubai şi tot ce presupune jobul de stewardesa pe blogul personal al curajoasei românce.