O româncă din Italia a intrat în comă după ce medicii italieni au declarat-o sănătoasă tun

O româncă de 42 de ani din Italia a suferit de un atac de cord și se află în stare critică, după ce inițial a fost trimisă acasă de medicii de la spitalul din Chiari, provincia Brescia (Lombardia), deși aceasta avea dureri în piept și de-a lungul brațului, informează rotalianul.ro

RomaniaTV.net
06 dec. 2019, 14:33
O româncă din Italia a intrat în comă după ce medicii italieni au declarat-o sănătoasă tun

Soțul româncei a declarat că va da spitalul în judecată. Potrivit acestuia, medicii de la spitalul Romano di Lombardia i-ar fi spus femeii „Doamnă, sunteți mai sănătoasă decât noi toți!”. I-au prescris medicamente pentru a-i potoli durerea și au trimis-o acasă. După jumătate de oră, femeia a suferit un atac de cord și a intrat în comă.  

Avocatul familiei, Massimiliano Battagliola, a declarat că magistratura și anchetatorii vor trebui să-și facă treaba. „Cert este, mai spune avocatul, că femeia s-a prezentat la spital cu simptome de infarct miocardic și a fost trimisă acasă cu diagnosticul de durere toracică, fiindu-i administrată o terapie antidolorifică. Ajunsă la domiciliu a intrat în stop-cardiac”.

Comunicatul autorităților sanitare italiene este următorul: „Peter Assembergs, directorul general al ASST Bergamo Ovest, a dat ordin directorului medical Callisto Bravi de a înființa o comisie internă de anchetă multidisciplinară, compusă din specialiști, care să verifice cu exactitate ce s-a întâmplat la Secția de Urgență a spitalului Romano di Lombardia la data de 20 noiembrie și să stabilească eventualele responsabilități. Comisia va avea timp până vineri să ancheteze și să clarifice cazul doamnei”. 

Citește și:

Bebeluş român, mort în Italia. Medicii sunt suspectaţi de malpraxis