O româncă din Italia a lovit în plin un medic, apoi l-a lăsat să moară. Ce a făcut femeia după ce a fugit de la locul accidentului

O româncă din Italia a lovit un medic de 51 de ani și a fugit de la fața accidentului. Bărbatul a murit la scurt timp după impact. Acesta era un cercetător și medic extrem de apreciat în comunitate.

26 iul. 2023, 15:11
O româncă din Italia a lovit în plin un medic, apoi l-a lăsat să moară. Ce a făcut femeia după ce a fugit de la locul accidentului
O româncă din Italia a lovit din plin un medic, apoi l-a lăsat să moară. Ce a făcut femeia după ce a fugit de la locul accidentului

Un medic neurolog în vârstă de 51 de ani, Giancarlo Zito, a fost lăsat să moară, după ce a fost implicat într-un grav accident de circulație produs pe o stradă din Roma, Italia. Femeia care a provocat această tragedie este o șoferiță româncă, care a fugit de la fața locului, lăsându-l pe medic să moară. Femeia s-a predat a doua zi, spunându-le carabinierilor că nu a realizat că a lovit pe cineva. Totuși, imaginile surprinse pe camerele de supraveghere și declarațiile martorilor oculari au contrazis spusele româncei, conform informațiilor transmise de Roma Today.

Citește și: Povestea tulburătoare a Petrei, ieșeanca plecată la muncă în Italia să facă rost de bani ca să-și opereze copilul: „M-am întors, sunt acasă lângă copii, dar nu mai am bani să le cumpăr nici mâncare, nici haine”

Tragedia a avut loc în dimineața zilei de luni, la aproximativ ora 8:30. Accidentul s-a produs pe via Casale di San Pio V, la câțiva pași de piazza Carpegna, în cartierul Aurelio din Roma.

Victima este un medic și cercetător pe nume Giancarlo Zito. Acesta mergea pe motocicleta sa și venea dinspre via Aurelia Antica atunci când a fost lovit în plin și spulberat de un Ford vișiniu, la volanul căruia se afla românca. Bărbatul a pierdut controlul și s-a izbit puternic de peretele unei clinici private, care era situată pe cealaltă parte a drumului.

La locul accidentului au ajuns rapid echipaje de prim-ajutor. Medicii au făcut eforturi pentru a-l readuce la viață, dar din păcate totul a fost în zadar, deoarece bărbatul în vârstă de 51 de ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Românca responsabilă pentru producerea tragediei a continuat să conducă, fugind de la fața accidentului, iar a doua zi s-a prezentat la secția XIII Aurelio a Poliției din Roma, însoțită de un avocat. Acum, aceasta este cercetată pentru omor rutier, cu toate că a încercat să scape de această acuzație, spunându-le polițiștilor că nu a știut că l-a lovit pe motociclist. Totuși, martorii sunt de altă părere.

„Am văzut-o oprindu-se, s-a uitat și apoi a plecat”, spune un bărbat care a văzut tot ce s-a întâmplat, potrivit la Repubblica.

Și imaginile filmate de camerele de supraveghere confirmă spusele martorilor. Filmarea o arată pe femeie cum, după ce-l lovește în plin pe italian, coboară din mașina vișinie și îl vede pe bărbat întins la pământ. Doar că, în loc să sune după ajutor, femeia se urcă din nou la volan și demarează în trombă.

Citește și: Tragedie: moarte subită a unei menajere din România, plecată la muncă în Italia. Cum a fost găsită de colegele de la serviciu