Tragedie: moarte subită a unei menajere din România, plecată la muncă în Italia. Cum a fost găsită de colegele de la serviciu

Încă un român aflat în afara granițelor a murit subit. Maria Purcaru, muncitoare stabilită în Italia, a fost găsită decedată la locul de muncă. 

24 iul. 2023, 12:10
Tragedie: moarte subită a unei menajere din România, plecată la muncă în Italia. Cum a fost găsită de colegele de la serviciu

Familia răposatei din Iași presta „munca de jos” la italieni, într-un hotel din localitatea Cattolica, provincia Rimini, din Emilia-Romagna. Menajera locuia într-o cameră a unității de cazare.

Colegele menajerei au rămas perplexe când au constatat că Maria era fără suflare. Femeia a fost găsită moartă în pat, în noapte de sâmbătă spre duminică, 23 iulie, în jurul orei patru dimineața.

Nimic nu anunța moartea menajerei românce din Italia

Românca plecată la muncă a făcut un stop cardiorespirator. Ea ar fi avut mai multe boli, dar care nu i-ar fi pus viața în pericol, susține sora sa îndoliată.

Maria Purcaru, din satul Luncași, comuna Hălăucești, județul Iași, era divorțată. Ea își creștea singură fata în vârstă de 14 ani. Menajera a revenit în Italia în luna iunie 2023, după ce fiica a terminat anul școlar. Ea mai lucrase în „Cizmă” ani de zile, înainte de revenirea acasă.

Familia îndoliată are nevoie de ajutor, scrie presa românească din statul peninsular.

„În aceste momente grele, familia face un apel la toți cei care ar putea să-i ajute cu câte o mică donație pentru a aduce acasă trupul neînsuflețit al Mariei.

Prin această donație, cei care pot contribui vor oferi un ultim omagiu unei mame devotate și unei femei muncitoare, care și-a trăit viața cu demnitate și curaj, în speranța unui viitor mai bun pentru familia sa”, informează Rotalianul.