O româncă din Marea Britanie a fentat legea: A obţinut ajutoare sociale de 27.000 de lire sterline

Cazul unei imigrante românce face valuri în Marea Britanie. Femeia a reuşit să obţină ajutoare sociale anuale de peste 27.000 de lire sterline. Mai mult, românca stă cu chirie într-o locuinţă cu trei dormitoare, care valorează 130.000 de lire sterline.

RomaniaTV.net
21 ian. 2012, 12:35
O româncă din Marea Britanie a fentat legea: A obţinut ajutoare sociale de 27.000 de lire sterline

Un editorialist britanic de la Daily Mail spune că românca a reuşit să fenteze legea. Pentru că nu a reuşit să-şi găsească un loc de muncă full-time, Firuţa Vasile a cerut să distribuie o revistă, care le este oferită oamenilor nevoiaşi.Cei care o primesc, o vând şi păstrează banii, iar în acest fel reuşesc să îşi asigure un venit minim.Când a cerut ajutor de la stat, românca a argumentat că vânzarea revistei este un serviciu normal.

Editorialistul spune că prin acceptarea argumentelor româncei s-a creat un precedent prin care imigranţii est-europeni vor putea cere în acelaşi fel ajutoare.

Nu doar statul britanic a fost prejudiciat, mai scrie Daily Mail, ci şi alţi oameni nevoiaşi care vând revista. Cei care o cumpără vor fi de acum înainte mai reticenţi, pentru că acest lucru ar însemna o portiţă spre ajutoare sociale nemeritate.