O româncă din Şimleul Silvaniei a ajuns şerif în SUA. „Am fost scuipată, s-a aruncat cu obiecte în mine”

O femeie din Șimleul Silvaniei a plecat în urmă cu opt ani din țară, stabilindu-se în Hot  Springs, statul Arkansas. Tânăra șimleuancă și-a împlinit visul de a lucra în poliție și a ajuns șerif, informează graiulsalajului.ro!

RomaniaTV.net
22 sept. 2018, 08:37

Dana Cotraneo s-a măritat din 2010 cu Aryn Cotroneo și locuiesc în Hot Springs. Femeia s-a angajat în poliție, unde a urcat treaptă cu treaptă.

Revista „Her Magazine” i-a dedicat un material, unde Dana Cotroneo și-a explicat ascensiunea în sistem și pasiunea ăentru haina de șerif.

Dana Cotroneo a început munca în Departamentul Șerifului din sectorul Garland, în 2016. Ea a fost promovată în Divizia de Investigații Criminale după doar doi ani. 

Sălăjanca susține că era visul ei să lucreze în departamentul de Investigții Criminale. Inițial, șimleuanca Dana Cotroneo a intrat în Departament ca și adjunct la Centrul de Detenție din Garland. Dana a trecut prin multe încercări și provocări.

„Am fost scuipată, au aruncat cu lucruri în mine”

„Să-ți întărești caracterul necesită timp și efort. Dacă nu insiști, atunci nimic n-o să îți iasă. De altfel, nu trebuie să iei nimic personal. Detinuții mi s-au adresat în fel și fel de moduri, am fost scuipată, chiar au aruncat cu lucruri în mine.

În pușcărie sunt și oameni buni, dar de multe ori e vorba de oameni care se află în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit”, a declarat Dana pentru „Her Magazine”.

Dana a povestit că niciodată nu a avut timp să stea în timpul muncii, la Centrul de Detenție din Garland. Acolo tot timpul trebuia să-și păzească spatele. 

Diploma in Departamentul de Justiție Criminala a obținut-o la National Park College, din Hot Springs, Statele Unite ale Americii. I-a fost foarte greu, din cauza barierei pe care a reprezentat-o limba. 

Dana a învățat în România pentru două diplome, una în jurnalism și o alta în design. Este căsătorită și este mama unui băiat în vârstă de patru ani.