O româncă, imigrantul anului în Canada

Corina Anghel Bachmann a emigrat în urmă cu 22 de ani, din Sibiu, iar acum este nominalizată la titlul de Imigrantul Anului în Canada

RomaniaTV.net
09 mart. 2012, 16:23
O româncă, imigrantul anului în Canada

Corina a emigrat în Canada imediat după Revoluţie, în 1990, ca refugiat. A locuit la Montreal 5 ani, apoi a absolvit dreptul, în 1998, la University of Western Ontario. S-a stabilit în Simcoe şi s-a angajat la o mică firmă de avocatură. În 2008,  şi-a deschis cabinet de avocatură. S-a specializat în cazuri de vătămare corporală, ea acordând asistenţă juridică victimelor atacurilor, incendiilor sau accidentelor rutiere.

Când a fost prezentată pentru nominalizare la „imigrantul anului, despre Corina s-a spus şi că şi-a sprijinit clienţii nu doar cu sfaturi legale, ci  pe unii dintre ei i-a ajutat chiar şi financiar, cu plata ratelor la casă, a facturilor la utilităţi sau cu hrană şi îmbrăcăminte.

Corina este şi membru voluntar în Victim Services din cadrul Haldimand, unde se alătură poliţiei, pompierilor şi ambulanţelor, în locul în care se produc evenimente tragice, scrie evz.ro.

Corina spune că preferă să petrească timpul alături de soţul şi de cei doi copii, să călătorească şi să citească. Pasionata de alergat, Corina Anghel Bachmann a participat şi la Niagara Falls International Marathon, care se desfăşoară pe o distanţă de 10 kilometri.