O româncă implicată în „Jaful secolului”, arestată în Canada VIDEO

O româncă de etnie romă a fost arestată în Canada la un an după ce a comis cel mai mare jaf de bijuterii în Statele Unite. Femeia, ajutată de alţi 6 membri ai familiei, a reuşit să fure dintr-un singur magazin lingouri de aur şi bijuterii în valoare de 1 milion 700 de mii de dolari.

RomaniaTV.net
08 sept. 2012, 11:04
O româncă implicată în „Jaful secolului”, arestată în Canada VIDEO

Furtul a fost comis pe 4 septembrie 2011 în oraşul american Houston. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum trei femei îmbrăcate în haine arabe, una cu un copil în braţe, intră în magazin. Câteva momente mai târziu doi tineri intră şi ei în bijuterie. Ultimii membri ai clanului îşi fac apariţia, doi bărbaţi în vârstă care cer vânzătorilor informaţii despre marfa expusă.

Întreaga familie acaparează atenţia vânzătorilor şi a patronului pentru ca una dintre femei să se poată strecura în spatele tejghelei. Ea a trecut neobservată de patron şi s-a oprit în camera seifului, unde, cu rapiditate, a golit rafturile cu lingouri şi bijuterii din aur într-un buzunar special cusut sub fustă. Romii aproape că scăpaseră, dar patronul a surprins femeia când ieşea din seif. Speriat, a blocat uşile magazinului şi s-a dus să verifice seiful. Când a văzut că a fost prădat, s-a întors şi le-a confruntat pe femei, dar nici una nu avea aur în geantă. Confuz, patronul a mai verificat o dată seiful, acesta a fost momentul în care bărbaţii romi l-au împins pe vânzător şi au deblocat uşile şi s-au făcut nevăzuţi.

Timp de un an, ofiţerii de poliţie şi agenţii federali s-au chinuit să dea de urma hoţilor, despre care aveau doar informaţia că sunt din România. Acum, că poliţia canadiană a reuşit să prindă hoaţa din seif, agenţii FBI speră să dea de urma întregului clan de hoţi care i-a uimit cu modul lor de operare.