O româncă, în drum spre Marte: A trecut de faza a doua a selecţiei pentru proiectul Mars One

O româncă este tot mai aproape de visul ei de a ajunge pe Marte. Ea a trecut în etapa a doua de selecţie a proiectului istoric ,,Mars One” de colonizare a planetei roşii. Primii oameni ar urma să plece în anul 2024, iar călătoria va fi una doar dus.

RomaniaTV.net
08 ian. 2014, 09:14
O româncă, în drum spre Marte: A trecut de faza a doua a selecţiei pentru proiectul Mars One

Manuela Kapiliotou se numără printre sutele de mii de oamenii dispuşi să renunţe la viaţa pe Pământ pentru a coloniza planeta roşie. Nu a fost singura româncă dornică să lase totul în urmă şi să plece pe Marte. În total 17 conaţionali s-au înscris, însă femeia, care locuieşte de 20 de ani în Cipru a fost singura care a trecut în etapa a doua a selecţiei.

Citeşte şi Descoperire EPOCALĂ făcută pe Marte: „Este fantastic!” VIDEO

Manuela Kapiliotou lucrează în industria farmaceutică şi are doi băieţi, în vârstă de 16 şi 19 ani. Este dispusă să-şi ia rămas bun de la aceştia pentru a-şi urma visul.

În cazul în care va trece şi de următoarea etapă, românca va participa la antrenamente timp de mai mulţi ani. Totul va fi filmat pentru un reality-show prin care organizatorii speră să strângă banii necesari pentru ca proiectul să fie finalizat – în total e vorba de 6 miliarde de dolari.

Proiectul Mars One a fost iniţiat de un milionar olandez şi prevede ca în 2018 să fie trimis mai întâi un robot, iar apoi în 2024 vor pleca primii oameni pe Planeta Roşie pentru colonizare. Primul echipajul uman va fi format din doi bărbaţi şi două femei, iar peste doi ani va fi trimit un alt echipaj. Aceştia nu vor mai putea să se întoarcă însă pe Terra, deoarece le va fi imposibil să se readapteze la gravitaţia de pe pământ.

Citeşte şi Canioanele de pe Marte s-ar fi putut forma în modalităţi similare celor de pe Pământ