O româncă, în topul celor mai de succes tineri din SUA cu o afacere de milioane de dolari

Anda Gânscă, o tânără în vârstă de 27 de ani, din Cluj, fondatoarea platformei online Knotch, a fost inclusă în topul Forbes SUA 2016 al tinerilor de succes sub 30 de ani.

06 ian. 2016, 14:33
O româncă, în topul celor mai de succes tineri din SUA cu o afacere de milioane de dolari

Jurnaliștii revistei economice spun că în top sunt cei care au adus inovații importante în domeniile care activează, scrie adevarul.ro. În aceeași ierarhie mai sunt John Boyega, actorul principal din cel mai nou film din seria „Războiul Stelelor”, Stephen Curry, campionul Stephen Curry, campion NBA sau cântărețul Shawn Mendes.

Citeşte şi Profesor de matematică, vedetă pe internet după ce a dansat hip-hop cu elevii VIDEO

Clujeancă, printre cei mai de succes tineri din SUA

Clujeanca, Anda Gânscă (27 de ani), cofondatoarea platformei Knotch, se află pe locul 10 în topul dedicat domeniului „Marketing şi Publicitate”. Printre cei care se află anul acesta în Topul Forbes „30 sub 30″ sunt personaje foarte cunoscut precum John Boyega – actorul principal din ultima peliculă a seriei de succes „Războiul Stelelor”, campionul NBA Stephen Curry, modelul Ashley Graham, cântăreţul canadian Shawn Mendes sau gamerul CaptainSparklez (Iordania Maron ). Altele persoanaje, precum Clara Sieg – singura femeie şi cel mai tânăr partener al „Revolution Ventures”, Timothy Hwang – co-fondator al FiscalNote, sau Jeroen Cappaert – cercetător care trimite nano – sateliţi în spaţiu, sunt superstaruri în propriile domenii de activitate.

A obţinut investiţii de 14 milioane de dolari

„În 2012, Gânscă a fondat Knotch, o companie de marketing al conţinutului care măsoară succesul conţinutului pentru a ajuta firmele de marketing să-şi optimizeze modalităţile de promovare. Cu susţinere de la Ross Levinsohn, şi fost director de operaţiuni la Yahoo, dar şi de la investitori instituţionali pecum Allen & Co, ea a obţinut finanţări de 14 milioane de dolari. Knotch, firma care are 10 angajaţi, a obţinut venituri de 200.000 de dolari anul acesta şi se aşteaptă la 8 milioane de dolari pentru anul 2016 „, se arată în Topul Forbes. În aceasta perioada, Anda se află în a doua rundă de finanţare şi pe lângă conferinţe are extrem de mult de muncit cu investitorii şi clienţii. Aflată în aeroport, pregătindu-se să plece la Las Vegas, Anda a declarat pentru „Adevărul”: „Pentru mine această recunoaştere a setat un standard foarte înalt care ma obligă să muncesc extrem de mult în viitor”.

Citeşte şi Un om murea în faţa ei şi ea era supărată că nu i se aduce mâncarea. Mesajul halucinant postat de o femeie pe Facebook

Anda despre succes

Anda crede că reuşita ţine de felul în care ştii ce să faci. „Succesul şi eşecul ţin de capacitatea ta de a înţelege psihologia umană şi de a jongla cu anumite componente ale ei ca să creezi un anumit produs. Asta mă fascinează”, a mărturisit Anda într-un interviu pentru „Adevărul”. În spatele conceperii Knotch se află un efort uriaş, o sumedenie de ore de muncă, de planuri, de calcule şi de apreciere a variabilelor bune şi de evitare a gândurilor negative. „Am dat-o-n bară foarte mult şi încă o dăm în bară. Am avut multe aşteptări nerealiste şi toată lumea cred că are într-o afacere. Ceea ce oamenii nu înţeleg este că reţeta succesului într-un start-up e să faci cât mai puţine greşeli comparativ cu chestiile bune. Aşa de uşor e să greşeşti! Stăteam şi mă gândeam câte variabile există şi câte lucruri ar putea să meargă rău…”, mărturisea Anda.