O româncă, pe lista Europol a celor mai căutate infractoare din lume. Anamaria este dispărută de zece ani

O româncă, pe lista Europol a celor mai căutate infractoare din lume. Anamaria Radu-Stoica, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnată în 2012 la zece ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni, printre care trafic de persoane și proxenetism.

26 dec. 2022, 13:33
O româncă, pe lista Europol a celor mai căutate infractoare din lume. Anamaria este dispărută de zece ani
O româncă, pe lista Europol

O româncă, pe lista Europol. Anamaria este din Alba Iulia și este căutată de zece ani, după ce în 2012 Tribunalul Alba a condamnat-o la zece ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane și proxenetism.

Citeşte şi: Cum vor arăta noile uniforme ale poliţiştilor. Sindicatul Europol: „A primat cantitatea în faţa calităţii” FOTO

O româncă, pe lista Europol

Anamaria Radu-Stoica a fugit din România la scurt timp după pronunțarea sentinței, iar acum este pe lista Europol privind cele mai căutate femei-infractor din lume, scrie Adevărul.ro.

Conform statisticilor Europol, doar 5% dintre cele mai căutate persoane sunt femei. Potrivit jurnaliștilor de la Daily Mail, pe lista celor mai căutate femei-infractor sunt delincvente din Bulgaria, Cehia, Columbia, România și Ungaria.

Avertismentul şefului Europol

Creșterea vârstei de pensionare la polițiști va veni cu o serie de efecte negative în sistemul de apărare fiindcă societatea se va confrunta cu o avalanșă de demisii și cereri de pensionare.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a spus, referitor la creșterea vârstei de pensionare la polițiști că ”Nici există nici un proiect de act normativ în acest moment. Există discuții cu Banca Mondială și Comisia Europeană (…) Eu nu cred în nici o legiferare până la o discuție în prealabil cu partenerii sociali”.

În opinia șefului sindicatului Europol, polițiștii nu vor mai fi atrași de această meserie, mai ales că ”mai trăiesc 11 ani după pensionare, în timp ce orice alt cetățean trăiește cu 7 ani mai mult”.

Ultimele discuții din spațiul public cu privire la intenția Guvernului de a interveni pe condițiile de pensionare în sistemul militar, respectiv intenția de a crește vârsta de pensionare de la 60 de ani la 65 ani, va determina o situație fără precedent la nivelul întregului sistem de apărare, ordine publică și securitate națională, chiar mai efervescentă decât cea din 2017 de pe vremea lui Carmen Dan„.