O româncă și bebelușul ei de 9 luni, victimele unui accident de pe o șosea din Bulgaria. Șoferul vinovat are numai 19 ani

Un bebeluș de 9 luni și mama lui au ajuns la spital în urma unui accident produs pe o șosea din Bulgaria. Vinovatul este un șofer în vârstă de 19 ani.

07 mart. 2023, 21:57
O româncă și bebelușul ei de 9 luni, victimele unui accident de pe o șosea din Bulgaria. Șoferul vinovat are numai 19 ani
Români implicați într-un accident rutier, în Bulgaria

Două autoturisme și un camion s-au ciocnit în lanț, iar în urma accidentului un bebeluș român de numai 9 luni a fost internat la sputalul din Veliko Tarnovo din Bulgaria cu fracturi, potrivit Dunav Most.

Accidentul s-a produs pe drumul Byala – Pleven, în zona satului Gorna Studenta, duminică în jurul orei 16.00.

Conform informațiilor, un autoturism marca Audi, condus de un bărbat în vârstă de 19 ani din Ruse, a lovit în spate un autoturism Volvo înmatriculat în România, condus de un bărbat de 30 de ani. Mașina a fost proiectată pe contrasens și a lovit un camoin, condus de un bărbat de 46 de ani, din Varna.

Citește și: Carnagiu pe DN 65. Accident cu patru morţi în Olt, alte trei persoane sunt la spital

În urma impactului, un bebelul de 9 luni care se afla pe un scaun special în Volvo a fost dus la sptal cu fracturi ale membrelor inferioare. Mama copilului, o româncă, care se afla tot pe bancheta din spate, a fost și ea rănită și a ajuns la spital.

Șoferii au fost testați pentru alcool, probele fiind negative.

Româncă de 7 ani, accidentată pe o pârtie din Bulgaria

O fetiță româncă de numai 7 ani a fost salvată cu ajutorul unui elicopter SMURD, după ce s-a accidentat pe o pârtie de schi din Bulgaria. Aceasta a suferit un traumatism crani-cerebral și toraco-abdominal, fiind transportată la Spitalul de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București.

Citește și: Accident grav în Ialomița. Două persoane au ajuns la spital după ce au căzut cu mașina de pe un pod într-un canal de irigații

„Ieri, 06 martie a.c., un elicopter SMURD a efectuat o misiune externă în Bulgaria, pentru a prelua o fetiţă româncă în vârstă de 7 ani, care a suferit un accident de schi pe o pârtie din localitatea Bansko. În urma producerii accidentului, fetiţa a suferit un traumatism cranio-cerebral şi toraco-abdominal, aceasta fiind transportată la un spital din Sofia.

Având în vedere starea gravă a fetiţei, la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost luată decizia transferării acesteia la Bucureşti, cu ajutorul unui elicopter SMURD”, a transmis Inspectoratul General de Aviație.

„În acest moment fetiţa se află sub supraveghere medicală, în afara oricărui pericol”, a precizat IGAv.