O româncă vaccinată din lotul problemă AstraZeneca mărturiseşte prin ce a trecut: „Am intrat în panică. Mama, care are 81 de ani, m-a sunat plângând”

Tot mai multe ţări au suspendat vaccinările cu AstraZeneca, după mai multe reacţii adverse violente şi chiar decese ce ar putea fi asociate serului, ultima pe această listă fiind Bulgaria. În România au fost anunţate suspendate vaccinările cu un lot suspect adus din Italia, însă se înmulţesc vocile celor care îşi povestesc drama trăită după rapel.

12 mart. 2021, 13:53
O româncă vaccinată din lotul problemă AstraZeneca mărturiseşte prin ce a trecut: „Am intrat în panică. Mama, care are 81 de ani, m-a sunat plângând”

Românii care au fost vaccinaţi din lotul cu probleme de la AstraZeneca au motive de îngrijorare, unii dintre ei recunoscând că au intrat în panică atunci când au văzut că pe certificatul de vaccinare au văzut că li s-a administrat ser din lotul ABV 2856, semnalat cu probleme în Italia.

Gela Arpinte este unul dintre cei care au trăit acest şoc, după prima doză de AstraZeneca. „M-am speriat foarte tare. Am intrat în panică. Am început să citesc mai multe informații. Chiar și mama, care are 81 de ani, m-a sunat plângând să mă uit pe corp, să verific dacă am ceva. A fost crunt! E un stres de care nu am fi avut nevoie în aceste momente. În prima fază am spus că nu-mi mai fac nici un rapel, dar așteptăm, vedem ce se va întâmpla”, a povestit aceasta, citată de Aleph News.

Citeşte şi Bărbatul din Târgu Jiu mort după vaccinare fusese imunizat cu serul AstraZeneca din lotul interzis în Italia

De asemenea, un bărbat din Olt, vaccinat cu o doză din acest lot a dezvăluit ce reacţii a avut la scurt timp de la vaccinare. „Legat de discuţiile pe seama vaccinului Astra Zeneca, eu l-am făcut şi am avut toate reacţiile adverse, cu excepţia umflării ganglionilor şi iritare/roşeaţă la locul vaccinării.  A doua zi mi-a fost din ce în ce mai rău, am ajuns acasă seara la 19.00, m-am culcat cu ligheanul la cap. Am 39 de ani, nu fumez, nu beau, sunt destul de sănătos, poate nu fac suficientă mişcare. Am pulsul normal, undeva între 72-80. În a doua zi seara aveam pulsul peste 100 şi la mâna stânga şi la dreapta, tensiunea 145/100 dreapta, 140/95 stânga, la cap simţeam o presiune foarte deranjantă şi aveam o stare de rău si greaţă accentuată.

Nu am mâncat nimic, mai toată ziua, mi-era rău. Nu mai puteam ridica braţul cu vaccinul de durere, care s-a extins treptat în tot corpul, mă simţeam frânt. Saturaţia era 99, deci bună. La temperatura de 37,8 am luat un paracetamol şi am încercat să dorm. După 45 de minute eram alt om, mă lăsase presiunea de la cap, scăzuse febra, am reuşit să dorm, destul de bine, dar ziua 2 a fost un coşmar”, spunea bărbatul.

Citeşte şi Florin Cîţu, prima reacţie după suspendarea vaccinării cu lotul Astrazeneca. „Nu există indicii în acest moment. Vaccinarea trebuie să continue cu monitorizarea efectelor adverse”