O rudă a Evei Braun cere restituirea unor OBIECTE PREŢIOASE care i-au aparţinut soţiei lui Hitler

O rudă îndepărtată a Evei Braun a cerut muzeelor de artă din Munchen restituirea unor obiecte care i-au aparţinut soţiei lui Adolf Hitler, relatează miercuri agenţia DPA.

02 iul. 2014, 09:50

Trei muzee de artă din capitala Bavariei au confirmat marţi că au fost contactate de ruda în cauză, care a spus că printre obiecte se numără un ceas cu diamante, cadou pe care Hitler i l-a făcut Evei Braun, şi pictura ‘Mountain Landscape of the Spanish Coast’, luată de autorităţi după al Doilea Război Mondial. Tabloul figurează în arhivele online cu obiecte de artă pierdute, fiindcă nu a mai apărut pe piaţă după ce a fost expropriat de la foştii proprietari de regimul nazist.

Citeşte şi Proiectul secret al naziştilor, pus la cale fără aprobarea lui Hitler

Colecţia de picturi a landului Bavaria deţine un număr de piese confiscate de la lideri nazişti la sfârşitul războiului – sculpturi, picturi, bijuterii şi o cupă de şampanie de aur, care i-a aparţinut lui Hermann Goering, cel mai înalt reprezentant al partidului nazist judecat după război.

Citeşte şi Povestea BEBELUŞULUI EVREU care l-a făcut de râs pe HITLER: Secretul lui a fost aflat după ce nazismul a picat

Eva Braun s-a sinucis împreună cu Hitler în ultimele zile ale războiului. În 1949 a fost declarată postum persoană incriminată pentru legăturile cu regimul hitlerist. I-au fost puse sub sechestru toate proprietăţile, deţinute exclusiv în virtutea relaţiei cu Hitler.

Vezi şi Imagini NEMAIVĂZUTE din buncărul lui Hitler GALERIE FOTO