Povestea BEBELUŞULUI EVREU care l-a făcut de râs pe HITLER: Secretul lui a fost aflat după ce nazismul a picat

Un incident inedit a demonstrat cât de şubred era regimul nazist german privind modul în care aplica ideile sale ariene. Astfel, acesta a desemnat, fără să ştie, în anul 1935, imaginea unui copil evreu drept profilul perfect al unui bebeluş arian, secretul ieşind la suprafaţă după ce regimul a căzut.

01 iul. 2014, 18:36

Povestea începe în anul 1928, atunci când soţii Jacob şi Pauline Levinson, doi muzicieni de origine evreiască, s-au mutat din Letonia la Berlin. Într-o zi, cuplul şi-a dus bebeluşul de doar de şase luni la un cunoscut fotograf din Berlin, conform Daily Telegraph.

Citeşte şi Adolf Hitler a strâns o AVERE URIAŞĂ. Cum a reuşit dictatorul şă îşi ascundă banii

La câteva luni după acest incident, în 1935, Pauline a fost uimită să descopere că imaginea fetiţei sale pe nume Hessy se afla pe prima pagină a cunoscutei reviste naziste Sonne ins Hause. Şocată că familia sa ar fi putut fi depistată de nazişti, femeia a mers să vorbească cu fotograful Hans Ballin, bărbatul care îi pozase copila. El i-a spus că era conştinet de etnia micuţei, însă a înscris fotografia sa în cadrul unui concurs ce urma să desemneze cel mai frumos bebeluş arian.

Am vrut să arăt cât de ridicoli sunt naziştii„, i-a explicat fotograful.

Inedit este faptul că poza a câştigat competiţia, chiar dacă imaginea a fost aleasă de Joseph Goebbels, ministrul ce se ocupa cu propaganda nazistă.

Citeşte şi Hitler nu s-a sinucis, ci a fugit în Argentina, susţine o nouă carte

Cu toate acestea, de frica unui eventual scandal, familia Levinson şi-a ţinut copilul în casă. În acelaşi timp, potretul fetiţe a devenit cunoscut în toată Germania, imaginea fiind publicată la diverse evenimente. Chiar şi aşa, identitatea reală a copilului nu a fost cunoscută niciodată de nazişti. Ulterior, în 1938, Jacob Levinson a fost arestat pentru evaziune fiscală, ca apoi, după eliberare, să emigreze în America.

Acum pot râde. Dar, dacă naziştii ar fi aflat cine sunt, nu aş mai fi în viaţă„, a declarat Hessy Levinson, „bebeluşul faimos”, acum în vârstă de 80 de ani.