O săptămână de foc în politică. Opoziţia vrea să demită Guvernul şi s-o schimbe de Anastase

După mai bine de o săptămână de relaxare, politicienii reintră în luptă. Opoziţia vrea să demită Guvernul, la pachet cu Roberta Anastase, în timp Puterea vrea să-şi treacă mai repede noua lege electorală.

RomaniaTV.net
16 apr. 2012, 15:11
O săptămână de foc în politică. Opoziţia vrea să demită Guvernul şi s-o schimbe de Anastase

Săptămâna politică debutează cu o moţiune de cenzură. Moţiunea de cenzură are două subiecte: înfiinţarea liniei în limba maghiară la Universitatea de Medicină Târgu Mures şi distribuirea banilor către primării. Moţiunea are şanse din ce în ce mai mari de reuşită pentru ca săptămânal democrat-liberali trec în barca USL.

Decizia privind depunerea moţiunii va veni la pachet şi cu demersul de schimbare a Robertei Anastase. Victor Ponta o vrea plecată pe Roberta Anastase de la şefia Camerei Deputaţilor. Prin urmare, USL va depune o solicitare de revocare din funcţie.

Tot în această săptămână Parlamentul ar trebui să dea un vot şi în privinţa ridicării imunităţii fostului ministru Lazslo Borbely. Totuşi, oficial, Camera Deputaţilor nu are programată în aceste zile nicio şedinţă de plen, ceea ce înseamnă că votul s-ar putea amâna cu cel puţin o săptămână.