O schelă folosită la recondiţionarea unui bloc, la un pas de prăbuşire. S-a intervenit de urgenţă

Primăria sectorului 2 a intervenit de urgenţă, joi, pe lângă firma de construcţii care desfăşura lucrări de reabilitare termică la un imobil, pentru asigurarea schelei desprinse parţial de la ultimul nivel al blocului de pe şoseaua Colentina, potrivit autorităţii locale.

18 apr. 2019, 14:15
O schelă folosită la recondiţionarea unui bloc, la un pas de prăbuşire. S-a intervenit de urgenţă

„În cursul zilei de joi, 18 aprilie 2019, Primăria Sectorului 2 a fost sesizată despre faptul că o porţiune din schela montată pe faţada blocului din Şoseaua Colentina nr. 55, bloc 83 s-a desprins şi prezintă pericol de prăbuşire. Imediat ce au fost solicitaţi în acest caz de administraţia publică locală a sectorului 2, reprezentanţii S.C. Unicon S.A., care derulează lucrări de reabilitare termică la imobilul respectiv, s-au deplasat la faţa locului pentru remedierea situaţiei”, se arată în comunicat.

Prin intermediul Poliţiei Locale a Sectorului 2 s-a izolat întreaga zonă din apropierea blocului, pentru a preîntâmpina eventualele accidente ce se puteau produce ca urmare a căderii schelei. Reprezentanţii SC Unicon SA, care derulează lucrări de reabilitare termică la blocul în cauză, au luat de îndată măsurile ce se impuneau pentru ancorarea în siguranţă a schelei metalice desprinse de pe faţada imobilului, menţionează Primăria sectorului 2.

De asemenea, Primăria sectorului 2 a atenţionat firma de construcţii să verifice întreaga schelă, pentru a preveni accidente datorate neasigurării corespunzătoare a acesteia.