O şcoală interzice elevilor să-şi aducă pacheţel de acasă. Copiii sunt îndemnaţi să mănânce bine dimineaţa

O şcoală din Constanţa nu le dă voie elevilor să-şi aducă pacheţel de acasă. Astfel, copiii trebuie să stea nemâncaţi până la finalul cursurilor.

09 feb. 2021, 21:00
O şcoală interzice elevilor să-şi aducă pacheţel de acasă. Copiii sunt îndemnaţi să mănânce bine dimineaţa
O şcoală interzice elevilor să-şi aducă pacheţel de acasă. Copiii sunt îndemnaţi să mănânce bine dimineaţa

O şcoală interzice elevilor să-şi aducă pacheţel de acasă. Mai multe mămici au sesizat faptul că o şcoală din Constanţa le-a interzis elevilor să vină cu pachet de acasă, deşi acest lucru nu este prevăzut în ordinul comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii.

O şcoală interzice elevilor să-şi aducă pacheţel de acasă

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: Credeam că sunt pregătit pentru predarea online, apoi mi-am dat seama cât de puţine ştiu

Măsura a fost luată de conducerea Şcolii 43 „Ferdinand” din Constanţa. Elevii au voie să-şi aducă doar o sticlă cu apă.

”Programul, începând de luni, 8.02.2021, va fi 8:00- 11:30, cu ora de 45 minute și pauza de 10 minute. Intrarea elevilor în școală se va realiza pe poarta de la intrarea cadrelor didactice( la fel ca în semestrul I), în intervalul 7:30- 7:55, după care porțile și ușile unității de învățământ se vor închide, neavând pază.

Elevii nu vor avea pachețel, decât sticla de apă. Rugămintea este să mănânce dimineața, astfel încât să reziste până la 11:30.

Vor avea la ei, exact ca în toamna, mască de schimb și dezinfectant propriu. În clasă există dezinfectant, spirt, șervețele, dar e bine ca fiecare să aibă și propriul dezinfectant.

Luni, cei mici vor avea în ghiozdan toate caietele speciale, precum și caietele cu foaie velină, dictando și cel cu pătrățele.

Părinții elevilor care în primul semestru au fost exclusive online și acum doresc să- i trimită la școală- realizează o cerere de revenire la școală. Dacă rămân în online, adeverința rămâne valabilă, nu se aduce alta.”, se arată în regulamentul Şcolii 43 „Ferdinand” din Constanţa.

Citeşte şi Părinţii care se îngrămădesc la intrarea în şcoli ca să își ia copiii riscă să fie amendaţi

Inspectorul şcolar judeţean spune că ştia desprea această situaţie şi că urmează să ia măsuri.

”Au mai fost astfel de situații, referitoare la scenariul după care vor funcționa unele unități de învățământ din județul Constanța, iar despre cazul de la Școala 43 ”Ferdinand” mi s-a adus la cunoștință faptul că există acest punct în acel regulament de funcționare (cel referitor la pacheţel – n.r.), dar se va remedia cât de curând pentru că în ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății scrie clar că elevii nu au voie să facă schimb de pachet, nu că nu au voie cu pachet în unitățile de învățământ.”, a spus inspectorul şcolar general judeţean, Sorin Mihai, potrivit Focuspress.ro. 

Ordinul comun aprobat de Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii precizează că elevii nu au voie să consume în comun alimente sau băuturi,  nu că nu ar avea voie cu mâncare de acasă.