O societate de asigurări a lansat „RCA-ul” pentru proprietarii de animale de companie

Compania Astra Asigurări a lansat o asigurare complexă de răspundere civilă a proprietarilor de animale de companie, informează un comunicat al societăţii de asigurări, remis luni Agerpres.

RomaniaTV.net
01 oct. 2013, 09:40
O societate de asigurări a lansat „RCA-ul” pentru proprietarii de animale de companie

Produsul se adresează proprietarilor de câini, pisici şi cai şi are două secţiuni – asigurarea facultativă de accidente a animalelor de companie şi asigurarea pentru răspunderea proprietarilor şi deţinătorilor temporari de animale de companie (respectiv persoanele care ţin în custodie pentru o perioadă determinată animale de companie, de exemplu prieteni, hotel/pensiuni pentru câini sau pisici). Clienţii pot opta pentru oricare dintre secţiuni sau pentru ambele.

Limita maximă a răspunderii pentru fiecare eveniment este de 5.000 de euro, iar cea corespunzătoare limitei pentru întreaga perioadă asigurată este de 25.000 de euro. Primele de asigurare încep de la 30 de euro/an, în funcţie de vârsta şi sănătatea animalului de companie, de riscurile asigurate şi de condiţiile de adăpost (în interiorul locuinţei, adăpost în ţarc, în afara localităţii, adăpost în grajd pentru cabaline).

Sunt acoperite riscuri precum spitalizarea animalelor ca urmare a unui accident, tratamentele în clinici veterinare, vătămarea sau decesul cauzate direct cât şi ca urmare a distrugerii adăpostului, accidente rutiere, dar şi avarii/pierderi la bunuri, culturi, plante dentrologice sau de apartament aparţinând terţilor, cheltuieli adiacente pentru evaluarea şi dimensionarea prejudiciilor, cheltuieli de judecată la care este obligat asiguratul în procesul civil, daunele materiale. Potrivit companiei, se pot asigura şi puii animalelor.

‘În contextul celor mai recente evenimente, cred că iubitorii de animale au nevoie de un produs atât de complex. Am testat piaţa, iar în prima zi din momentul lansării produsului am vândut primele 40 de poliţe. În definirea acestui produs, ne-am inspirat din poliţe existente în alte ţări din Europa. Mai mult, există zone din Germania, de exemplu, în care acest tip de asigurare este chiar obligatorie. Considerăm că acest produs de asigurare ar putea fi soluţia şi pentru rezolvarea problemelor câinilor comunitari, arătându-ne disponibilitatea pentru adaptarea poliţei, astfel încât aceasta să acopere necesităţile concrete ale pieţei’, a declarat Iulius Alin Bucşă, preşedintele Directoratului Astra Asigurări.

Astra Asigurări activează pe piaţa românească de peste două decenii. Compania s-a desprins în 1991 din fostul ADAS, colosul asigurărilor deţinut de către statul român. Compania a deschis două sucursale în afara României, în Ungaria, la finalul anului 2010, respectiv în Slovacia în decembrie 2012.