O sportivă româncă depistată pozitiv cu cannabis

Luptătoarea de taekwondo Ana Cristina Purcărin (21 ani), componentă a clubului Instinct Bucureşti, a fost depistată pozitiv cu cannabis de către ANAD, fiind suspendată doi ani din activitatea competiţională.

RomaniaTV.net
20 iul. 2012, 12:52
O sportivă româncă depistată pozitiv cu cannabis

Ana Cristina Purcărin a fost testată de către Comisia Federală Antidoping cu ocazia Campionatului Naţional Universitar, ediţia a VII-a, desfăşurată în data de 26 mai 2012. Rezultatul testului este pozitiv, fiind depistat metabolitul acid 11-nor – delta 9 tetrahidrocanabinol-9 carboxilic, substanţă inclusă în clasa S8 Canabinoide interzisă.

„Pe lângă asta, în urma evaluării efectuate în faţa comisiei de specialitate ANAD, tânăra a înşiruit o serie de explicaţii care mai de care, gen «tata s-a certat cu mama, etc». Apoi mai este de consemnat întâlnirea sportivei cu un anturaj suspect de trafic şi punerea în circulaţie cu scopul consumului a unor droguri din clasa canaboidelor (Cannabis). Însă, tragic este faptul că tânăra sportivă a acceptat partenenţa la un grup cu astfel de obiceiuri. Este cu atât mai trist că fumatul deja periodic al ţigărilor cu cannabis se consumă în incinta Complexului Studenţesc Regie, Ana fiind studentă acolo. Victimă a propriilor slăbiciuni, sportiva clubului Instinct, va fi nevoită să suporte consecinţele legii şi dispreţul public cuvenit în cazul unui asemenea comportament”, a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele Federaţiei Române de Taekwondo, Constantin Apostol.

Comisia Federală Antidoping, în acord cu propunerea ANAD, a suspendat-o pe Ana Cristina Purcărin pentru o perioadă de doi ani din activitatea competiţională, cu obligaţia efectuării unor teste similare, semestrial, rezultatul urmând a fi transmis pentru evidenţă şi control.

„Părinţii fetei nu au nicio vină. Greşeala nu este numai a sportivei, ci şi a îndrumătorului ei, antrenorul Bogdan Goci, de la clubul Instinct, care a mai avut şi alte abateri”, a adăugat preşedintele Apostol.

Despre Goci se spune că ar fi un bun prieten al lui „Bachus” şi că ar fi avut o relaţie cu una dintre elevele sale, lucru interzis în codul acestei discipline sportive.