O stelă în memoria victimelor HOMOSEXUALE ale NAZISMULUI inaugurată la Tel Aviv

Publicat: Vineri, 10 Ianuarie 2014 16:43 // Actualizat: Vineri, 10 Ianuarie 2014 16:43 // Sursa: romaniatv.net

O stelă dedicată memoriei victimelor homosexuale ale nazismului a fost inaugurată vineri în centrul Tel Avivului, în prezenţa primarului oraşului şi ambasadorului Germaniei în Israel, relatează AFP, citată de Mediafax.

Foto: dot429.com

Monumentul, pe care se află inscripţii în ebraică, germană şi engleză, constă într-o piatră în formă de triunghi, ca cel pe care homosexualii erau obligaţi să îl poate pe haine, în lagărele naziste.

Stela a fost amplasată în Parcul "Gan Meir", unde se află principalul centru al comunităţii homosexualilor, lesbienelor şi transsexualilor de la Tel Aviv, un oraş considerat una dintre principalele "capitale" gay din lume.

"În afară de exterminarea unor evrei din Europa, naziştii au comis numeroase atrocităţi, într-un efort de a distruge pe oricine era «diferit»", a declarat primarul oraşului, Ron Huldai, citat într-un comunicat emis de serviciile sale.

Citeşte şi Jurnalul INTIM al apropiatului lui Pius al XII-lea face lumină asupra rolului Papei în timpul NAZISMULUI

"Acest monument ne aminteşte cât este de importantă respectarea tuturor fiinţelor umane. Este întru totul potrivit ca acest memorial să se afle la Tel Aviv, un oraş care primeşte călduros toate grupurile minoritare", a adăugat el.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 ian 17:00
... O stelă dedicată memoriei victimelor homosexuale ale nazismului a fost inaugurată...
1
EUR
4.8746
RON
20 Oct
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H