O suceveancă a avut parte de şocul vieţii. S-a trezit în curte cu o dronă care transporta țigări de contrabandă

O suceveancă din comuna Straja a avut parte de şocul vieţii ei după ce o dronă care transporta ţigări de contrabandă a aterizat în ograda ei. Speriată, femeia a sunat la 112.

10 feb. 2022, 22:38
O suceveancă a avut parte de şocul vieţii. S-a trezit în curte cu o dronă care transporta țigări de contrabandă

Cazul a fost relatat de Sindicatul Europol. Potrivit sindicaliștilor, localitatea în care domiciliază femeia se află la doar un kilometru distanță de frontiera cu Ucraina. Ea a găsit în curte un troler plin cu țigări și o dronă.

Dronă care transporta țigări de contrabandă, aterizată în curtea unei femei din Straja

Nu este un colet trimis de curier, nici un cadou primit de la cei apropiați și nici rușii nu au anunțat că a început războiul, ci este un pachet burdușit cu țigări. S-a întâmplat în această dimineață în localitatea de frontieră Straja din județul Suceava, acolo unde o femeie s-a trezit în curtea casei cu un troler plin cu țigări și o dronă, la numai un kilometru de frontiera cu Ucraina”, au arătat sindicaliștii de la Europol pe pagina de Facebook.

Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Poliției Vicovu de Sus.

Citeste si Un autoturism cu ţigări de contrabandă din Suceava s-a răsturnat după ce a fost urmărit de poliţiştii de frontieră

Conform Europol, contrabanda este un stil de viață pentru unii, iar pentru alții o afacere la frontiera de nord a României. Numai anul trecut, polițiștii de frontieră au reţinut în vederea confiscării aproximativ 4 milioane pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 50 milioane lei.

Citeste si Contrabanda cu țigări aproape s-a dublat în UE, intră tot mai multe produse contrafăcute – avertisment Philip Morris

Avertismentul unui analist: În perioada următoare ar putea să dispară definitiv țigările!

Analistul Adam Spielman a publicat datele unei cercetări ce demonstrează că giganții din domeniul tutunului trebuie să își îndrepte atenția spre alternativele la țigări, având în vedere că industria trece printr-o serie de schimări și se îndepărtează de țigările clasice.

În studiu este amintit faptul că numărul copiilor care s-au apucat de fumat a scăzut cu aproape 75 de procente în ultimii 20 de ani. Mai mult decât atât, consumul de tutun în rândul bărbaților este în declin pentru prima dată în istorie, motiv pentru care producția s-a păbușit în ultimii ani.

Așadar, potrivit studiului, țigările clasice ar putea dispărea de pe piață până în anul 2050 în SUA, Australia și în multe țări din Europa și America Latină. Compania Philip Morris consideră că țigările clasice ar putea deveni demodate.