O sută de camioane cu ajutor umanitar din Rusia au trecut FORŢAT frontiera în Ucraina

Un convoi din Rusia cu presupuse ajutoare a intrat pe teritoriul Ucrainei, fără permisiunea Kievului. Autorităţile ucrainene acuză Moscova că de fapt trimite arme şi muniţii pentru separatişti, sub pretextul unei operaţiuni umanitare.

01 dec. 2014, 08:14
O sută de camioane cu ajutor umanitar din Rusia au trecut FORŢAT frontiera în Ucraina

Peste 100 de camioane ruseşti au trecut, fără autorizaţie, frontiera cu Ucraina prin punctul de control Izvarino. Vehiculele trimise din Rostov au fost descărcate în Makeevka, o suburbie a oraşului Doneţk, sub supravegherea unor gărzi înarmate. Jurnaliştii au reuşit să filmeze camioanele care erau în mare parte goale.

În timp ce Kievul denunţă incursiunea rusească, Moscova susţine că furnizează separatiştilor doar ajutoare umanitare.

Citeşte şi Rusia foloseşte camioanele convoiului umanitar pentru a-i aproviziona pe militarii ruşi din Ucraina

„Peste 100 de vehicule încărcate cu 1.200 de tone de diferite mărfuri, în special materiale de construcţie, alimente”, a declarat reprezentantul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din Federaţia Rusă, Oleg Voronov.

Din luna august, Rusia a trimis opt convoaie umanitare în estul separatist al Ucrainei. Potrivit autorităţilor ruse, camioanele au transportat aproximativ 10.000 de tone de produse. Occidentul a criticat gestul Moscovei, pe care îl califică drept cinic.