O sută de mii de locuitori, EVACUAŢI din Fâşia Gaza, după eşuarea încheierii unui armistiţiu

Armata israeliană a cerut unui număr de 100.000 de locuitori din Fâşia Gaza să-şi evacueze locuinţele, susţin surse militare, la o zi după eşecul unei iniţiative egiptene pentru încetarea focului.

RomaniaTV.net
16 iul. 2014, 06:52
O sută de mii de locuitori, EVACUAŢI din Fâşia Gaza, după eşuarea încheierii unui armistiţiu

Aproximativ 100.000 de persoane au primit mesaje de a-şi părăsi domiciliul, potrivit acestor surse, în timp ce locuitori din enclava palestiniană au declarat că au primit apeluri şi SMS-uri în acest sens de la forţe israeliene.

Israelul a anunţat marţi că îşi va intensifica ofensiva împotriva mişcării Hamas în Gaza, în urma eşecului iniţiativei de armistiţiu a Egiptului.

Pe de altă parte, potrivit serviciilor de salvare palestiniene, cel puţin şapte persoane au murit în atacurile israeliene din noaptea de marţi spre miercuri asupra Fâşiei Gaza.

Bilanţul total operaţiunii israeliene din Fâşia Gaza a crescut astfel la 204 morţi.

Miercuri, avioane de luptă israeliene au bombardat domiciliul unui înalt responsabil al Hamas, Mahmoud al-Zahar, care nu se afla în locuinţă la momentul atacului, au precizat responsabili israelieni în a noua zi a operaţiunii care are ca scop oprirea tirurilor cu rachetă asupra Israelului.

Domiciliile altor responsabili ai Hamas au fost de asemenea vizate de raiduri israeliene distincte, potrivit unor martori şi a unor surse din cadrul serviciilor de securitate.

De la 8 iulie activiştii Hamas au lansat o mie de rachete asupra teritoriului israelian (atacuri soldate până acum cu un mort, marţi), iar Israelul a desfăşurat 1.500 de raiduri în Fâşia Gaza, potrivit armatei israeliene.