O tânără a ajuns la spital cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, după ce a adormit la plajă

O tânără din Iaşi a ajuns, vineri, la spital, cu arsuri de gradul întâi pe nouăzeci la sută din suprafaţa corpului, după ce a adormit la plajă. Ea a fost transportată cu ambulanţa la Spitalului ”Sfântul Spiridon” din Iaşi şi este internată în Secţia de Arşi şi Clinică Reparatorie.

RomaniaTV.net
01 iul. 2017, 13:34
O tânără a ajuns la spital cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, după ce a adormit la plajă

O tânără de 23 de ani s-a dus, vineri, la complexul Băile Nicolina din Iaşi pentru a face plajă, însă a adormit, în condiţiile în care efectele razelor solare erau putenice. Întrucât s-a simţit rău, tânăra a fost dusă cu ambulanţa la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, a declarat că tânăra a suferit arsuri de gradul întâi pe nouăzeci la sută din suprafaţa corpului şi a fost internată în Secţia de Arşi şi Clinică Reparatorie din cadrul aceleiaşi unităţi medicale. Medicii ieşeni recomandă evitarea expunerii la soare între orele 11.00 şi 18.00.

Primăria Iaşi a decis ca sâmbătă, în condiţii de cod roşu în municpiu, să fie instalate cinci corturi dotate cu aer condiţionat în mai multe puncte din oraş. Totodată, s-a decis ca fântânile arteziene să funcţioneze şi pe parcursul nopţii. Meteorologii au anunţat că sâmbătă, la Iaşi, se vor înregistra 39 de grade la umbră.