O tânără a inventat lanterna care se alimentează de la căldura corpului uman

O tânără cu vârsta de 15 ani a inventat o lanternă ce se alimentează de la căldura generată de corpul uman, lanterna termoelectrică.

01 iul. 2013, 19:37
O tânără a inventat lanterna care se alimentează de la căldura corpului uman

Ann Makinoski din Canada a participat anul trecut la un targ de stiinta si tehnologie cu un alt produs, o lanterna ce folosea energia kinetica pentru a alimenta LED-urile montate pe aceasta. Anul acesta, concureaza cu un concept similar, care insa foloseste energia dezvoltata de palma umana pentru a genera suficienta lumina. Pentru acest proiect, a folosit o serie de placi Peltier, care, daca sunt incalzite pe o parte si racite pe cealalta, genereaza electricitate.

Problema se pune daca se poate genera destul de multa energie pentru a putea alimenta chiar si un singur LED. Mai intai, ea a masurat caldura generata de palma, aproximativ 57 miliwati, si cat de mult avea nevoie pentru a aprinde un LED, aproximativ 0,5 miliwati. A montat circuitul pe un tub din aluminiu pentru a folosi aerul ce trece prin tub in scopul racirii suprafetei inferioare a placilor Peltier si, cu cateva mici modificari, a obtinut o lanterna ce se alimenteaza doar la caldura corpului uman.

Citește mai mult pe playtech.ro

Citește și Computere cu ochi şi urechi: Cu ce tehnologii revoluţionare ne vom trăi viaţa ca în filmele SF