O tânără acuză medicii că nu au intervenit să îi salveze fătul. Femeia stă cu fătul mort în pântece

O tânără de 25 de ani însărcinată în luna a noua îi acuză pe medicii Spitalului Judeţean din Călăraşi că nu au intervenit la timp pentru salvarea copilului, iar de patru zile refuză să-i scoată fătul mort, în timp ce medicii spun că fătul era decedat când femeia a ajuns la spital.

RomaniaTV.net
12 feb. 2013, 08:46
O tânără acuză medicii că nu au intervenit să îi salveze fătul. Femeia stă cu fătul mort în pântece

Tânăra, Victoriţa Radu, din comuna Dragalina, a ajuns la Spitalul Judeţean din Călăraşi în noaptea de joi spre vineri, acuzând faptul că are dureri şi că fătul se zbate mai mult ca de obicei. Ea susţine că medicii i-ar fi spus că nu este pregătită pentru naştere.

Aveam dureri cumplite, m-a preluat o asistentă, mi-a facut control şi a spus «nu e pentru naştere». Chiar dacă ecografiile ulterioare arătau o activitate cardiacă slabă a fătului, până la ora 8.10 dimineaţa medicul de gardă nu a intervenit. După schimbul de tură un alt medic ginecolog a pus verdictul: fătul nu mai este viu. Acum, la patru zile, eu am fătul mort în pântece în continuare şi medicii nu vor să-l scoată”, susţine tânăra.

Rudele femeii îi acuză de malpraxis pe medici şi au depus plângeri la Poliţie şi la Colegiul Medicilor Călăraşi.

„Medicii au confirmat că acest copil este mort de o zi, două sau trei, ei ştiu, dar problema este de ce nu-i scot copilul, de ce au aşteptat atâta timp. Vreau să se facă operaţie, să-i scoată fătul mort, dar medicii au spus că operaţia se face doar în situaţii de urgenţă. Dar asta nu este o urgenţă? Vreau să se facă dreptate, este un caz de malpraxis”, a spus soţul femeii.

De cealaltă parte, reprezentanţii Spitalului Judeţean din Călăraşi susţin că în momentul în care femeia a ajuns la spital fătul era mort, iar tânăra a mai fost internată în timpul sarcinii, când ar fi fost constate probleme privind dezvoltarea copilului, şi i-au fost recomandate un tratament şi câteva analize specifice, care nu au fost finalizate.

În acest moment, eforturile echipei medicale sunt concentrate pentru salvarea vieţii pacientei, încercându-se declanşarea expulziei naturale a fătului decedat. Se analizează situaţia gravidei al cărui făt a fost depistat mort şi s-a dispus o anchetă internă pentru identificarea tuturor aspectelor acestui caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călărasi, Laurian Ioniţă.

Şi reprezentanţii Poliţiei Călăraşi au declanşat o anchetă în acest caz.

„A fost înregistrată plângerea bărbatului din Dragalina. Se cercetează împrejurările în care a avut loc situaţia reclamată, au început cercetările în acest caz şi vor fi aşteptate şi concluziile medicilor legişti care vor face necropsia fătului mort”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

Citeşte şi O femeie a născut DE DOUĂ ORI în 9 luni şi a rămas însărcinată deşi lua anticoncepţionale