O TÂNĂRĂ AUTISTĂ, arestată pe motiv că era beată. Poliţiştii şi-au recunoscut greşeala după OPT LUNI

O britanică de 17 ani, bolnavă de autism, a fost reţinută timp de zece ore într-o secţie de poliţie, după ce agenţii au arestat-o pe motiv că era în stare de ebrietate, cu toate că nu consumase alcool.

RomaniaTV.net
28 ian. 2013, 13:33
O TÂNĂRĂ AUTISTĂ, arestată pe motiv că era beată. Poliţiştii şi-au recunoscut greşeala după OPT LUNI

Întâmplarea a avut loc Marea Britanie, în oraşul Liverpool, în timp ce Melissa Jones s-a dus cu un prieten să cumpere Coca-Cola de la magazin din apropiere. O altă femeie beată a început să facă scandal în magazin, atacând restul clienţilor şi vânzătoarea. Tânăra a fost prinsă în acest conflict, având mai multe vânătăi. Ulterior, poliţiştii au arestat-o pe motiv că era în stare de ebrietate şi turbulentă. Din cauza autismului, fata a început să plângă şi să devină isterică, poliţiştii găsind-o în această stare atunci când au ajuns la locul incidentului. În timpul perioadei petrecute la secţie, tânăra a fost chestionată, i s-au luat amprente şi mostre ADN. 

Timp de opt luni, tânăra a aşteptat o sentinţă, înainte ca în cursul acestei săptămâni poliţiştii să renunţe la toate acuzaţiile, realizând greşeala făcută. Cu toate că un doctor a confirmat faptul că Melissa nu era beată, anchetatorii au continuat procedurile pentru arestarea copilului de 17 ani.

„Aşteptarea sentinţei timp de opt luni a avut un efect teribil asupra ei. Ea are o înţelegere rudimentară a binelui şi a răului. Să fie arestată pentru ceva ce nu a făcut a fost devastator”, a povestit mama tinerei, Christine Evans, pentru Daily Mail. Potrivit femeii, tânăra a suferit mai multe depresii în această perioadă, având şi tendinţe suicidale.

Autismul este o stare patologică manifestată prin ruperea legăturilor psihice cu lumea exterioară și intensa trăire a vieții interioare. Persoanele autiste au nevoie de o îngrijire specială.

Citeşte şi: O frumoasă tânără care suferă de autism participă la Miss America 2013

O frumoasă tânără care suferă de autism participă la Miss America 2013

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/o-frumoasa-tanara-care-sufera-de-autism-participa-la-miss-america-2013-foto_61566.html#ixzz2JHDUUfkB