O tânăra basarabeancă l-a pus la punct pe Radu Banciu: „Nu doresc să îi sporesc popularitatea”

Basarabeanca Virginia Romanovici (21 de ani), studentă în anul al II-lea la Facultatea de Jurnalism a Universităţii de Vest din Timişoara, i-a dat o replică usturătoare realizatorului TV Radu Banciu, după ce acesta a jignit comunitatea de studenţi din Republica Moldova.

RomaniaTV.net
15 ian. 2014, 20:26
O tânăra basarabeancă l-a pus la punct pe Radu Banciu: „Nu doresc să îi sporesc popularitatea”

Scandalul iscat după ce Radu Banciu, realizatorul emisiunii „Lumea lui Banciu”, a făcut o serie de afirmaţii calomnioase la adresa studenţilor moldoveni din România, a escaladat în ultimele zile în mediul virtual, potrivit adevarul.ro.

Basarabeanca Virginia Romanovici, studenta la Universitatea de Vest din Timişoara, a publicat pe blogul ei o replică la declaraţiile omului de televiziune.

„Vreau să vă reamintesc, domnule Radu, că noi nu umblăm cu cerutul, nici în România, nici în Europa. Domnule Banciu, că sunteţi un bădăran prost documentat, prost la vorbă, care nu ştie ce spune. Cu mare drag, de la o curvă care nu a rămas gravidă în primul semestru, care are de gând să termine cu brio facultatea, aşa cum au făcut-o o mulţime de alţi studenţi moldoveni”, a scris Virginia Romanovici.

Tânăra a venit în urmă cu doi ani la Timişoara, după ce şi-a depus dosarul pentru o bursă oferită de statul român, iar acum studenta la Jurnalism este şi PR la Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara.

În Timişoara, studiază aproximativ 600 de tineri din Republica Moldova. Dintre aceştia, 350 sunt studenţi la Universitatea de Vest, 250 – la Politehnică, iar restul – la Universităţile de Agronomie şi de Medicină.

Radu Banciu, realizatorul emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1 TV, a reintrat în lumina refelectoarelor printr-un nou scandal iscat de declaraţiile dure făcute la adresa cetăţenilor moldoveni. Postul B1 TV a fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului cu 10.000 de lei pentru ediţia de pe 29 noiembrie a emisiunii „Talk B1 TV”, dar şi pentru cea din Ajunul Crăciunlui a emisiunii „Lumea lui Banciu”, când realizatorul l-a numit pe premierul Iurie Leancă un „un terchea-berchea”.

El a vorbit şi despre tinerii moldoveni veniţi la studii în România: „(…) Zeci, erau bursieri pe banii statului român, primiţi în braţe, toate curvele alea ale lor care rămâneau gravide în primul semestru şi aşa mai departe. O ruşine de oameni! Da?”

Moldovenii s-au coalizat şi au răspuns afirmaţiilor lui Radu Banciu prin umor şi ironie. Două lucruri au ieşit în evidenţă, mai ales prin reprezentanţii blogosferei din Moldova. Eugen Luchianiuc a postat pe Facebook numărul de telefon al lui Radu Banciu şi şi-a îndemnat prietenii să-i transmită un mesaj, iar Dragoş Galbur a modificat pagina de Wikipedia în română, dedicată lui Banciu.