Bloggeriţa cu „boyfriendul amendat pentru un chiştoc” a fost hărţuită de un livrator Glovo. Care este poziţia companiei

Ivanna Ravac, tânăra care scrie pe blogul Ivanna Rocks, a povestit miercuri, pe profilul său de Facebook, o întâmplare foarte neplăcută, chiar potenţial periculoasă, pe care a trăit-o marţi seară, când un livrator de mâncare a încercat insistent să intre în apartamentul ei.

14 ian. 2021, 19:06
Bloggeriţa cu „boyfriendul amendat pentru un chiştoc” a fost hărţuită de un livrator Glovo. Care este poziţia companiei

O tânără bloggeriţă, Ivanna Ravac, a povestit miercuri, pe profilul de Facebook, că marţi seară a plasat o comandă la Glovo, de pe un cont care îi aparţinea unui prieten, iar ce a urmat a fost de natură să o sperie teribil, mai ales că locuieşte singură. Se pare că livratorul care i-a adus comanda a considerat-o atrăgătoare pe Ivanna, astfel încât i-a trimis un mesaj prin care se auto-invita în locuinţa ei, sub pretextul că ar vrea să bea o cafea împreună.

Când tânăra i-a ignorat mesajul, acesta a revenit la uşa sa şi, în timp ce bătea insistent, a mai trimis câteva mesaje şi a şi apelat-o telefonic de mai multe ori.

„Aseară am plasat o comandă pe Glovo, de pe contul unui prieten, în jurul orei 22:00. Comanda a ajuns repejor, toate bune și frumoase, omul m-a sunat inițial pentru că nu găsea adresa, l-am îndrumat, i-am deschis ușa circa 3 secunde, cât să iau mâncarea, și m-am grăbit înapoi la calculator. Eram în timpul programului, pentru cine nu știe, lucrez în call center.

Peste un minut, am fost apelată din nou de livrator. Ușa grilajului care împrejmuiește blocul meu se blochează și poate fi deschisă din interior prin apăsarea unui buton pe care nu-l vede toată lumea. Am răspuns, am spus direct poezia, fiindcă mă grăbeam la treabă, și am închis. Ei bine, nu despre asta era vorba.

Mi-a dat întâi primul mesaj și am rămas mască. Nu mi s-a mai întâmplat în viața mea să se dea curierii la mine, nici nu m-aș fi gândit vreodată că l-ar duce mintea pe vreunul s-o facă, mai ales la modul ăsta. Deși nu-mi stă în fire să mă panichez, am mai fugit o dată la ușă și m-am asigurat că am încuiat-o. Nu știu de ce am avut instinctul ăsta, dar bine că l-am avut.

Pentru că individul a urcat și a început să bată din nou.
A mai sunat o dată. I-am respins apelul. A dat al doilea mesaj. Bătea în continuare.
Sunat încă o dată.
Respins.
Bătut insistent.
Sunat.
Respins.
Bătut.

Am făcut o sesizare la Glovo, însă nu am primit, încă, nimic. Chiar dacă comanda a fost dată de pe alt cont, am detaliile contului respectiv, prietenul meu mi-a trimis print screenuri și am păstrat și bonul. Numărul de telefon îl puteți vedea mai jos.

Nu sunt adepta poveștii cu drobul de sare, însă nu mă pot abține să nu mă întreb: și dacă se întoarce? Are absolut toate datele mele. Chem poliția să-l pună pe fugă, nu? Asta nu-l împiedică, practic, de la nimic. Știți cum merge la noi și n-are sens să ne ascundem după deget.
Și dacă mă așteaptă prin scară? Un om normal n-ar face asta, așa-i? Ei bine, un om normal nici nu s-ar autoinvita în casa unui client pentru sex, după ce l-a văzut în cadrul ușii trei secunde, în timpul unei tranzacții profesionale. Un om normal n-ar bate într-o ușa necunoscută atâta timp.

Și dacă lăsam, din greșeală, ușa descuiată?

Nu-s vreo panicată de fel, însă sunt o fată care locuiește singură și da, chiar cred că întrebările astea sunt legitime. Nu-i amuzant deloc să pățești asta când ești singură în casă, în creierii nopții.

Nici nu știu ce să vă zic. De companiile de livrări suntem, cu toții, dependenți, și e clar că n-au cum să le dea teste psihologice tuturor curierilor înainte de angajare. Însă da, recunosc că treaba asta m-a pus pe gânduri. Și, mai presus de toate, chiar mi-aș dori ca individul ăla să nu mai nimerească la ușa niciunei altei fete!

Glovo, aștept răspuns!
Băieți, niște taguri m-ar ajuta, poate totuși se sesizează mai repede.”, a scris Ivanna pe Facebook.

Compania care administrează aplicaţia Glovo i-a răspuns în scurt timp Ivannei, asigurând-o că persoanei care a hărţuit-o i-a fost suspendat contul şi că a transmis tuturor colaboratorilor că un astfel de comportament este de neacceptat şi va fi sancţionat în acelaşi mod, în cazul unor sesizări de la useri (foto).

Raspunsul Glovo

O tânără bloggeriţă, revoltată de faptul că prietenul său a fost amendat pentru că a aruncat pe jos un chiştoc

Ivanna Ravac este absolventă de actorie și DJ, potrivit paginii personale de Facebook. Tânăra se afla în martie 2019 în zona Piața Unirii din București, atunci când iubitul ei „a aruncat chiștocul pe jos și am purces unde aveam treabă”.

Oprit de polițiști, bărbatul le-a cerut să îi arate un coș de gunoi în zonă și i-a întrebat dacă a fost amendată fiecare persoană care a aruncat pe jos. Femeia scrie că în zonă era un „covor” de chiștoace.

Polițiștii l-au amendat pe tânăr pentru gestul său, așa cum scria Ivanna Ravac pe Facebook: „Domnii s-au enervat că boyfriendul „le-a răspuns” (!) și i-au dat amendă. 2000 de lei”.

Ivanna Ravac argumenta că amenda a fost prea mare și disproporționată în comparație cu gestul făcut de iubitul ei: „2000 de lei e salariul minim pe economie. E chiria pe o lună la un apartament de patru camere. Și ăla a fost un chiștoc, nu un car de bălegar”.

Citeşte şi: Madi Drăguşanu, mama Biancăi, amendată pentru apel fals la 112. Ce s-a întâmplat şi cum s-a terminat totul