O tânără care a așteptat peste un an o programare la medicul de familie a murit de cancer la câteva săptămâni de la diagnosticare

O tânără în vârstă de 19 ani s-a rugat de medicii să o consulte fiind îngrijorată de apariţia unui mic nodul pe spate. A fost ignorată luni la rând. Când într-un final, după lungi insistenţe i s-au făcut investigaţii, rezultatele au şocat pe toată lumea. Amelia avea cancer în fază terminală. Tânăra a murit la scurt timp, iar rudele vor care vinovaţii să plătească.

08 iul. 2022, 13:41
O tânără care a așteptat peste un an o programare la medicul de familie a murit de cancer la câteva săptămâni de la diagnosticare

Amelia Ellerby, de 19 ani, din York, Marea Britanie, a murit de cancer după ce a așteptat mai bine de un an să fie consultată de medicul de familie, susține familia ei.

Amelia Ellerby a sunat la medicul de familie în februarie 2021 și a cerut o programare, după ce și-a descoperit un mic nodul pe spate. Mătușa ei, Claire Hanshaw, acuză medicii că i-au prescris antibiotice, fără nicio investigaţie. Mai mult, după insistenţe îndelungi, Amelia a ajuns la Urgenţe. Investigațiile au arătat că avea cancer în stadiul patru, răspândit „în toată jumătatea superioară a corpului”.

Din păcate, Amelia a murit pe 12 iunie a acestui an, la doar câteva săptămâni după ce medicii i-au dat vestea că boala ei este în stadiu terminal, relatează Mirror.

Citeşte şi: Monica Pop, prima apariţie după a cincea operaţie de cancer. Cum arată celebra doctoriţă VIDEO

Claire Hanshaw, mătuşa care a avut grijă de Amelia de la vârsta de 15 ani, a spus că medicii „au eşuat” în cazul  nepoatei sale, pentru că nu i-au luat în serios preocupările.

„Medicii au eșuat în cazul Ameliei pentru că nu au luat-o în serios. Cred că dacă ar fi fost primită mai devreme, situația ar fi fost diferită.”, a spus mătuşa fetei.

Citeşte şi: Unul dintre cei mai apreciaţi jurnalişti sportivi din România a murit la 47 de ani! A fost răpus de un cancer la stomac